1. Home
  2. Kookgroepen
  3. barbecuen

Barbecuen is heerlijk

Als de mooie dagen opnieuw zijn aangebroken, halen we maar al te graag onze tuinmeubelen en de barbecue boven. Eindelijk kunnen we buiten eten! De rose staat koel, salades en rauwkost zijn gewassen, versneden en klaar om op smaak te worden gebracht. De barbecue verspreidt een heerlijke geur van geroosterd vlees en groenten. Een voorsmaakje van het paradijs. Hier reikt men u de sleutels aan om dat paradijs binnen te treden. Ontdek ze in de verschillende artikels van deze pagina.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

* 1 prei in heel fijne schijfjes * 1 appel in heel fijne blokjes * 1 blikje mais zonder vocht * 1 klei blikje ananas zonder vocht * 5 plakken ham 1/2 cm dik in heel kleine blokjes * 1 prei in heel dunne schijfjes * 5 stuks hardgekookte eieren in blokjes * 500 ml mayonaise * 1 prei in heel fijne schijfjes * 500 gr jong belegen kaas geraspt …  Lees verder »

Iedereen kent zuurkool wel, maar is deze manier van bereiden ook bij jullie bekend? Daarom hier een verassende manier van zuurkool verwerken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Vruchtensap …  Lees verder »

Vruchtensap …  Lees verder »

De courgetterolletjes even op de barbecue en smullen maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Hoofdgerecht voor 4 personen Barbecuegerecht. 4 stukken gestoomde makreelfilet van circa 150 gram, 1 kleine komkommer, 1 eetlepel sambal, 1 teen knoflook, 4 eetlepels citroensap, Zonnebloemolie, 4 takjes peterselie, Aluminiumfolie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

4 verse schoongemaakte makrelen, citroensap, 6 sjalotjes, 4 cocktailtomaten, 4 grote schoongeborstelde champignons, 1 rode paprika, ontdaan van zaad en zaadlijsten en in vieren gesneden, 1 dl witte wijnazijn, olijfolie, 1 theelepel gedroogde oregano of 1/2 eetlepel fijngesnipperde verse oregano, zout, versgemalen peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Stokbrood, verse knoflook, olijfolie, tomaten (bij voorkeur sherry tomaatjes), oregano. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Zo maak je een doodgewoon saucijsje, dat uiteraard onmisbaar is op de BBQ, op een wel heel lekkere manier klaar!! En door de perzik is het ook nog eens lekker fris.  …  Lees verder »

Haal de salsa-cd?tjes uit het rek, jaag de vlam in de houtskool en hou verder het hoofd koel. Laat de fiesta maar beginnen.  …  Lees verder »

Deze heerlijke lamskarbonade aten we bij mijn ouders in Frankrijk. Voor mij hoort het tot een feestmaal. We aten het met gepofte aardappelen en sla. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Lekkere garnalenspiesjes voor op de BBQ. Pikant door de chilisaus en de knoflook...Deze spiesjes waren vorige week op een BBQ-feestje favoriet bij de liefhebbers! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

In spekjasje met tomatensaus voor 4 pers.; bereidingstijd: 20 min. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch
Top