1. Home
  2. Kookgroepen
  3. avocado

Prijsvraag Guacamole

Zie artikel !
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Eenvoudige salade, snel klaar, lekker en gezond. Ik maak deze salade ook wel zonder de avocado en de gerookte zalm als bijgerecht. Als bijgerecht kun je met zijn vieren van de hoeveelheden in dit recept eten (zonder avocado en gerookte zalm dus). In plaats van pompoenpitten gebruik ik ook weleens zon bakje pittenmix dat bij de groenten ligt in de supermarkt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Aparte tosti die niet alleen lekker is maar ook nog eens gezond. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

6 plakjes kipfilet (evt. met tuinkruiden) vleeswaren 1/2 avocado, goed rijp 1 slauitje 1 teentje knoflook 1 eetlepel citroensap Flink versgemalen zwarte peper Beetje zout Evt. beetje chilipoeder (tenzij je niet van pittig houdt) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

Een heel erg snel (10 min), gemakkelijk en overheerlijk voorgerecht. Ik heb dit voorgerecht al een aantal keren gemaakt en altijd met veel succes. Je kunt de gravad lax vervangen door gerookte zalm. Echt een toprecept. Het proberen waard!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijk en simpel voorgerecht. Snel klaar en heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het idee voor deze gevulde avocado kreeg ik van een kennis. Wij vonden het een heel lekker hapje. Een leuk voorgerecht en heel simpel te maken. …  Lees verder »

Dit is smullen. Een heel lekker voorgerecht waar je eer mee in legt. Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Door de avocado en de zalm niet in laagjes maar naast elkaar te verdelen krijgt het voorgerechtje weer een andere uitstraling.Ook heel leuk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een overheerlijke salade van gerookte eendenborst (of gerookte kipfilet of eendenham), avocado en walnoten met een dressing van cranberry-compote. Was een groot succes bij mijn laatste etentje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit is een heel leuk en verrassend recept met de (bijna vergeten) tapioca parels, die als je ze kookt een lekkere gelbeet krijgen en die je elk gewenst smaakje kan laten opnemen - in dit geval kokos. Het oorspronkelijke recept voor het ijs heb ik vervangen door een snelle maar even lekkere shortcut. De suikers zorgen dat ijs niet uitkristalliseert. Ijs met mango, avocado, gember en limoen: heerlijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

FLUWEELZACHTE AVOCADOSOEP MET DE VOLLE SMAAK VAN GRIEKSE YOGHURT.DE SMAAK VAN GEROOKTE KIP PAST PERFECT BIJ DIE VAN AVOCADO. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

De allerbekendste toepassing van avocado, bekend in vele variaties. Dit is de versie van mijn 16-jarige zoon, die mijn recept aardig vervolmaakt heeft. Ik vind het erg leuk als kinderen gaan koken en hun smaak doorontwikkelen! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

De basis voor de avocadosaus is een Hollandaise saus. Een echte?Hollandaise wordt au bain marie gemaakt, maar deze snelle versie kunt u in een blender maken. Maak hem van tevoren, zodat de saus kan afkoelen voor u er de avocadopuree door schept. Echt een TOPPERTJE !! Leuk om te maken met een diner. Ik denk als je geen echt visliefhebber/ster bent dat je dit wel lekker vindt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

AVOCADO is een tropische vrucht die in zowel zoete als zoute voor-en nagerechten kan worden verwerkt.De vruchten stammen uit Zuid-en Midden-Amerika.De hier verkochte avocado's zijn afkomstig uit Israel en uit de Zuidamerikaanse en Afrikaanse landen.Het vruchtvlees is romig en "smelt op de tong"De Indianen in Zuid-Amerika noemen avocado's dan ook 'boter uit het bos'.Onrijpe avocado's kunnen op kamertemperatuur narijpen.Bewaar ze nooit in de koelkast,want dan worden de vruchten zwart.Met wat geduld en geluk kan van de pit een leuke kamerplant worden gekweekt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

3 avocado's 1 blikje tonijn (210 gr) 2 gekneusde teentjes knoflook 1 kleine fijngehakte ui 4 theelepels kappertjes of 1 ingelegde zure komkommer, in blokjes gesneden 1/2 theelepel zout versgemalen zwarte peper 1 kleine ui in dunne plakjes 6 gevulde olijven slabladeren 6 ontpitte zwarte olijven …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods
Top