1. Home
  2. Kookgroepen
  3. alles_in_1_pan

alles in 1 pan

Hallo allemaal. Met ingang van 25 november 2005 heb ik deze webgroep overgenomen. Op dit ogenblik is de webgroep nog een beetje kaal, maar daar ga ik binnenkort verandering in brengen.Het begin is er al. Ik heb een achtergrondje geplaatst, en een logo ontworpen. Groetjes Sonja
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Dat peulvruchten gezond zijn dat weten de meeste mensen wel. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Maak er een heerlijk winters prutje van en hoe je dat doet staat hieronder. Dit vindt iedereen lekker van groot tot klein. Lekker herfstig en winters op je bord. Bovendien vult het goed en je word er helemaal lekker warm van, smullen dus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Ook dit is weer zo`n leuk bijgerecht (echt een krokant smaakbommetje) waar je iedereen mee verrast. De gehaktbal is van aardappels gemaakt, maar gevuld met kaas. Ik heb ze gemaakt met 3 soorten kaas, heerlijk! De presentatie is ook heel leuk en daarnaast erg lekker. Het geeft een extra dimensie aan de aardappel. Denk ook even aan de komende feestdagen want dit misstaat niet op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

O la la dit is een traktatie voor de mensen die van spruitjes houden. De mensen die er niet van houden die houden er wel van na het eten van deze variatie. Het ietwat bittere van de spruitjes wordt in dit gerechtje gecompenseerd door talloze andere smaken. Dit is gewoon erg lekker, probeer het zelf maar en past prima bij de tijd van het jaar dus heerlijk van smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Heerlijke combinatie van het Oosterse gekruide gehakt met de bloemkool. Wilde eens iets anders en dit kwam eruit. Gaan we echt vaker eten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

De lekkere pittig-zoete saus maakt van de varkensfiletlapjes à la minuut een bijzonder gerecht. Het was smullen!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

Deze salade werd voor ons feest in september 2009 gemaakt door Marianne, onze Duitse buurvrouw. De ingrediënten gaan laagje voor laagje in een glazen schaal. Laat de salade minimaal een uurtje staan. De ingrediënten worden vlak voor het opscheppen met elkaar vermengd. Een heerlijke frisse salade. Vandaag 25/7/2013 weer gemaakt nu met laagjes sla ertussen. Ijsbergsla is beter, wordt niet zo gauw slap. Verder heb ik yoghurt met mayonaise gebruik. Minder calorierijk. Bij de appels heb ik het schilletje erom gelaten voor de kleur. Zorg dat de laagjes goed te zien zijn bij het opdienen. Doe de salade pas aan tafel door elkarr.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Lekker vakantierecept!! Een heerlijke pittige soep die je heel goed als maaltijdsoep kunt eten. Met veel groenten en pittige chorizo. (kan ook met pittige salami!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit is echt een campingrecept. Perfect gerecht voor op de skottelbraai. Maar als je deze niet hebt is het gerecht natuurlijk ook prima te bereiden in een hapjespan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een lekkere snelle maaltijd. Dit recept heb ik op de achterkant van een zak rösti gelezen maar heb zelf wel wat aanpassingen gedaan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk gerecht. Makkelijk klaar te maken in een korte tijd, zo`n 15 minuten. In het originele recept staat dat het voor 4 personen is. Persoonlijk vind ik dat je voor een hoofdgerecht uit moet gaan van 2 personen. En voor een lunchgerecht is het prima te doen voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Scampi`s of grote garnalen doen het altijd wel. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten. Deze zijn lekker romig en pittig. Een hele leuke borrel Tapas, doet het prima op een buffet, verjaardag of ander feestje. Echter doe dit gerecht ook eens over een lekker bordje al dente gekookte spaghetti of andere pasta naar keuze. Ook lekker met vers, warm, stokbrood. Het brood kun je in de saus deppen. Snel, makkelijk en vreselijk lekker dit gerechtje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Lekker, lekker, lekker heelijke snack als je van lekker houd. Dit zijn er 8 en die eten we zo op bij de borrel als hapje of als bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Had nog gedroogde witte bonen en al doende kwam deze heerlijke stoofpot tot stand.Baharat specerijen bestaan uit een melange van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom,nootmuskaat, kruidnagels, ui, knoflook, cayennepeper. Je kunt ook zelf kijken wat je in huis hebt.Ik heb het in de slowcooker gedaan. Kan natuurlijk ook in de stoofpan. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top