1. Home
  2. Kookgroepen
  3. aardappeleters

aardappeleters

Kom je ook eens kijken op mijn andere webgroepen? Hartigetaart en Eitje! Vergeet dan niet om lid te worden!!! Groetjes, Helen.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

In de Allerhande van juni 2012 aangeraden door Erben Wennemars! Een heerlijke stamppot voor in de zomer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Gebakken Kabeljauwfilet met witlof en moster! Dit recept is een variant op de traditinele kabeljauw met mosterdsaus:Makelijk,verrassend,smakelijk en binnen 20 minuten klaar ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Zoals de kok van de abdij van Montserrat het serveert als voorgerecht. Een Catalaans recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Dit stamppotje is leuk en lekker voor de overgang van de seizoenen, zomer/herfst of lente/zomer. Geen zware winterstamppot maar een wat "lichtere" versie. Dit komt natuurlijk door de frisheid van de sla. Ideaal als je nog niet helemaal toe bent aan hutspot of boerenkool. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld sukade lapjes of andere vleesstoofschotels. Voor dit stamppotje kun je het beste voor de wat stevigere sla soorten kiezen zoals: rucola, ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla. De camembert en het katenspek maken het geheel tot een wat uitbundiger gerecht. Je kunt het ook gewoon wat simpeler houden door deze ingrediënten weg te laten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

800 g vastkokende aardappelen (ongeveer 8 grote aardappelen) 150 g gerookt spek 50 g gemalen kaas 4 eigelen 2 dl room 2 dl melk Enkele el olijfolie 1 teentje knoflook Enkele stengels bieslook Peper van de molen Peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

2 bloemige aardappelen 60 g tomatenblokjes 1/2 ui 60 g geitenkaas 2 el olijfolie 10 blaadjes koriander peper en zout 1 el limoensap 12 olijven …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Andijvie , wat een makkelijke groente is het toch heerlijk vers het lekkerst .Je kan er van alles mee stoven,wokken ,bakken, rauw eten en heerlijke salades of stamppoten mee maken .Ik heb weer 15 heerlijke gerechten uitgezocht om eens op een andere manier Andijvie te eten .Ga eens kijken en neem iets lekkers mee …  Lees verder »

Mijn schoonzusje werd 60 jaar. Een reden voor haar dochters om haar te verrassen met een feestje. Natuurlijk bood ik aan om voor borrelhapjes, een buffet en taarten te zorgen. Wat ik heb gemaakt en de recepten vind je in het artikel. Mijn nichtjes zouden zorgen voor uitnodigingen, versiering en natuurlijk dat het feestje een echte verrassing zou worden. …  Lees verder »

Dit recept is zeker al twintig jaar oud, het is uit de verzamelrecepten map van mijn dochter en favoriet bij ons allemaal! Het is eenvoudig en heel lekker! Variaties zijn er vele. Ik heb ze dit keer eens met ontbijtspek gevuld en er vandaag (27.11.2011) eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Het oorspronkelijke recept is het basisrecept maar je kunt er bvb ook iets anders tussen doen bvb reepjes knoflook en natuurlijk verse kruiden zoals rozemarijn of tijm. Je kunt er kaas plakjes en versgemalen zwarte peper over strooien enz. enz. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke hartige taart ditmaal zonder deeg, eigenlijk dus meer een ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

* 8 grote vastkokende aardappelen * 200 g scampi * 250 g ricotta * 2 eieren * 1 tl oregano * 1 mespunt cayennepeper * 1 teentje knoflook * 1 el bloem * 1 zakje bladerdeeg * 25 g boter * peper en zout uit favorieten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze aardappelsalade bestaat echt alleen uit aardappelen met wat toevoegingen om hem lekker pittig te maken. Kun je dus overal bij eten, maar smaakt super lekker bij het recept van mijn Polpettine-fritte-italiaanse-gehaktballenen als voorgerecht met wat andere Italiaans hapjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze taart wordt volgens het originele recept gebakken met korstdeeg.Ik had bladerdeeg in de vriezer en heb dat gebruikt. Om het deeg niet teveel te laten rijzen en wat krokanter te houden heb ik de taartbodem eerst voorgebakken met een steunvulling. Zie uitleg! Steunvulling: Sommige taartbodems worden eerst gaar gebakken met een steunvulling, dit is om teveel rijzen van de bodem tegen te gaan. Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier (eventueel met de vork nog flink wat gaatjes in het deeg prikken). Leg hierop wat gedroogde erwten of rijst (deze zijn meerdere keren te gebruiken, maar alleen nog maar voor dit doel). Knikkers kan ook! Bak de bodem zoals aangegeven in het recept. Verwijder na de baktijd de steunvulling en het bakpapier. Doe nu de vulling op de taartbodem en bak de taart verder af volgens het recept. ALS JE BANG BENT DAT DE VULLING TOCH TE NAT BLIJFT KLOP DAN 2 EIEREN MEE MET DE ROOM EN MELK. Ik vind het echt vervelend om te horen dat bij sommigen de taart te nat blijft. Bij mij was dit zeker niet het geval. Omdat de taart zo goed gelukt was is hij op Smulweb terecht gekomen. Voor wie bang is dat de taart te nat wordt, gebruik dan de helft van de room en de eieren. Ik denk dat het ook ligt aan de soort aardappelen die je gebruikt. De ene aardappel neemt meer vocht op dan de ander. Veel succes met deze - overigens - lekkere taart ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Patapas, 1000 hapjes met patatjes Aardappelen zijn zoveel meer dan de bekende stoemp en frieten Je kan er ook heerlijke Patapas mee maken! Smaakvolle hapjes op basis van aardappel en met een knipoog naar de zuiderse tapas. Patapas zijn bovendien makkelijk zelf te maken en iedere keer weer verrassend. Wat dacht je bijvoorbeeld van smeuïge aardappelblinis, chips met américain of knapperige potato wedges? …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

* 1/2 kg vastkokende aardappelen * 1 aubergine * 1 courgette * 2 (/ 2 dl) tomaten (/ forse tomatensaus) * 1 ui * 1/2 citroen * 2 bollen mozzarella * 60 g parmezaanse kaas * 1 kl tijmtakjes * 2 teentjes knoflook * zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

* 2 bloemige aardappelen * 150 g rundvlees * 1 kleine ui * 3 kleine augurken * 1 el kappertjes * 1 el olijfolie * 10 basilicumblaadjes * peper en zout * grof zout * 2 el mayonaise …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Lekkere romige aardappelgratin. Past helemaal bij de herfst, maar natuurlijk ook in andere jaargetijden lekker. Aangepast recept uit Allerhande waarin de aardappelgratins in een muffinvorm werden gebakken. In plaats van de truffelolie in het AH-recept heb ik de aardappelschijfjes voorgekookt in paddestoelenbouillon. Het resultaat: een heerlijk - licht naar paddestoelen - smakende gratin. Ik heb - volgens het AH-recept - direct bij het begin van de oventijd de shi-take plakjes op de aardappelen gelegd. Deze waren na afloop behoorlijk droog. In het recept stel ik voor de shi-take even voor te bakken en de laatste 10 minuten in de oven op de aardappelgratin te leggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

1,5 kg aardappelen,750 gram gehakt,2 tenen knofook,gehaktkruiden zonder paneermeel,2 theelepels sambal,scheutje gembersiroop,scheutje ketjap,peper,zout,nootmuskaat,melk,klontjes boter,paneermeel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top