1. Home
  2. Kookgroepen
  3. _herfst_

herfst

De dagen worden korter, de nachten langer en de bladeren vallen van de bomen. Kortom het is weer tijd om te experimenteren in de keuken. Met behulp van deze recepten, bak je zelf binnen een mum van tijd een overheerlijk en smaakvol herfstbrood. lees verder
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Lapjes dun rundvlees (dikte van een schnitzel) gevuld met een mengsel van paddenstoelen). Gegaard in een saus van wijn, port en diverse kruiden. Opgediend met een romige paddenstoelensaus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Heerlijke wintersalade. De combinatie van de bietjes met de rucola en de pijnboompitten is heerlijk! In het originele recept werden nog geroosterde walnoten en pistachenoten toegevoegd. In plaats van honing werd suiker in de dressing gebruikt en waren de hoeveelheden voor 4 personen veel groter (teveel dus!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Geïnspireerd door onderstaand recept op Smulweb bedacht ik het recept voor deze SUPER lekkere beenham. Bij deze beenham aten we bijna onze vingers op. Het recept waardoor ik geïnspireerd werd is van mauritsenole92 Gemarineerde-varkenshaas-met-paddestoelenroomsaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijke combinatie van het Oosterse gekruide gehakt met de bloemkool. Wilde eens iets anders en dit kwam eruit. Gaan we echt vaker eten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Ik had zin in een lekkere salade en ging eens kijken wat er allemaal voorradig was. Hieruit ontstond deze heerlijke salade. Voor wie geen koemelk kan verdragen kan de salade ook maken met geitenkaas of schapenkaas. OOk heel lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een lekkere ovenschotel van groene kool oftewel savooiekool met rijst, gehakt, spekjes en zure room. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor aardappelpuree, maar ik denk dat rijst lekkerder is. Het recept komt uit Hongarije. Heel erg lekker en goed voor te bereiden. Ooit ergens iets dergelijks gelezen en geprobeerd hier een eigen draai aan te geven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Lekkere rolletjes van pittig gekruid gehakt in groene kool bladeren. Door het plakje ham wat meegerold wordt wordt het geheel nog smakelijker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Zalige romige stamppot van beetgare groene kool met ui, knoflook, spekjes en knapperige champignons. Op smaak gemaakt met wat room en een lepeltje mosterd. We hebben hiervan gesmuld! Hier in Duitsland wordt groene kool erg veel gegeten. De naam voor groene kool is Wirsing, niet te verwarren met Grünkohl, want dat is onze boerenkool.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Groene kool heeft van zichzelf niet veel smaak, dus daar moet je wat lekkers van maken. Nou, dat is me met dit recept heel goed gelukt. Heerlijk, we hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Als je van gember houdt moet je deze koekjes echt eens maken. Ze zijn zo lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk pittig gehakt gerold in een spitskoolblad (kan ook met Chinese kool of witte kool!) Zachtjes gebakken en overgoten met een lekkere champignonsaus. Kost even tijd, maar het is de moeite waard. Dit is echt smullen! Zie foto`s! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Pittig zoet door het gebruik van Spaanse peper en chilisaus. Dit geeft de spruitjes een bijzondere smaak. Ook iets voor degenen die geen gewone gekookte spruitjes lusten! Super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Zo`n lekkere combinatie. De shoarma kruiden door het gehakt geven de witlof een hele lekkere smaak. Weer eens heel iets anders. Je kunt de witlof natuurlijk ook nog pittiger maken door er een Spaanse peper door te doen. Ga ik volgende keer proberen. Ik heb zelf de aardappelen geschild, in schijfjes gesneden en plm. 4 minuten gekookt en af laten koelen. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare aardappelschijfjes gebruiken, maar ik vind de zelf gekookte veel lekkerder en is ook goedkoper! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

HERFST.je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten. …  Lees verder »

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

SUPER LEKKER!Het even voorgebakken vlees wordt samen met de rode kool gestoofd. Dat zorgt voor een heerlijke smaak van de rode kool en lekker zacht vlees. Ook voor de slowcooker! Echt een aanrader! NB. Ik heb in plaats van goudreinetten Elstar gebruikt. De appels geraspt in plaats van in stukjes gesneden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch
Top