1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Zomerse_Salades

Hallo Smullers Zodra de zon gaat schijnen krijgt bijna iedereen trek in overheerlijke zomerse salades waar je de zon vanaf proeft. En zo'n salade is ook nog eens veel lekkerder om te eten bij warm weer dan een warme maaltijd en je krijgt toch behoorlijk wat vitamines en groenten binnen. Maar sinds de Jamie Oliver-revolutie bestaat een salade wel uit iets meer dan wat kropsla, komkommer, tomaat, ei en slasaus. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het verwerken in een overheerlijke salade. Alleen al de grote diversiteit aan soorten sla in de supermarkt! Mini-groenten, croutons, nootjes, pitten, kaas, paddestoelen, fruit, pasta, couscous, vis, vlees, kip, tal van sausjes en dressings, enz enz. En voor het gemak liggen er ook vaak al salade paketten kant en klaar in de koeling of staat er een slabox in het vak in de supermarkt. Wat wil je nog meer???? Nou ik wil hier de lekkerste ZOMERSE SALADES van Smulweb verzamelen, zodat ik op die warme dagen niet zo lang hoef te zoeken naar een superlekkere Zomerse Salade HELP JIJ OOK MEE??
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een combinatie van diverse recepten die ik hier en daar had opgepikt. De plakjes gerookte kipfilet met de pruimendressing was een heerlijke combinatie. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Recepten van enthousiaste kookclub zomergasten. …  Lees verder »

Deze salade werd voor ons feest in september 2009 gemaakt door Marianne, onze Duitse buurvrouw. De ingrediënten gaan laagje voor laagje in een glazen schaal. Laat de salade minimaal een uurtje staan. De ingrediënten worden vlak voor het opscheppen met elkaar vermengd. Een heerlijke frisse salade. Vandaag 25/7/2013 weer gemaakt nu met laagjes sla ertussen. Ijsbergsla is beter, wordt niet zo gauw slap. Verder heb ik yoghurt met mayonaise gebruik. Minder calorierijk. Bij de appels heb ik het schilletje erom gelaten voor de kleur. Zorg dat de laagjes goed te zien zijn bij het opdienen. Doe de salade pas aan tafel door elkarr.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Ik had zin in een lekkere salade en ging eens kijken wat er allemaal voorradig was. Hieruit ontstond deze heerlijke salade. Voor wie geen koemelk kan verdragen kan de salade ook maken met geitenkaas of schapenkaas. OOk heel lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik keek eens in mijn voorraadkastje op ons bootje en ging combineren. Het is deze lekkere en gemakkelijk te maken pastasalade geworden Ik had alle ingrediënten "in huis" en een paar in mijn kleine koelkastje. Je zou het ook met andere groenten uit blik of vers als je die in huis hebt kunnen maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Gary Rhodes maakte ooit een heerlijke saus voor over een komkommersalade. Ik heb voor dit recept de ingrediënten van de saus van Gary gebruikt en hij paste perfect bij het gerecht; `Pittige Indische rundvleesstoofpot` van pwiggers De `komkommerreepjes` heb ik lang geleden eens door Gary zien maken op de tv en sindsdien maak ik ze vaak, gewoon omdat het leuk staat maar je kunt natuurlijk ook gewoon plakjes gebruiken. Het zout wat je over de komkommer strooit maakt de komkommer zacht en soepel. Link naar het recept van Petra Pittige-indische-rundvleesstoofpot-ook-voor-de-slowcooker- Uiteraard past deze komkommersalade bij veel meer (pittige) gerechten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een frisse witlofsalade die niet alleen wordt gegeten als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kerst 2012 weer eens gemaakt samen met Eva (14jr). Heerlijk als bijgerecht bij eendenborstspiesjes en wortelmousse! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Als je geen ansjovis lust oe vegetarisch eet kun je in plaats van ansjovis ook een stukje geitenkaas of feta op de paprika`s leggen. Ook erg lekker!. Dit gerecht is zo super, super lekker! De paprika`s krijgen een heerlijke pittige smaak door de ansjovis, die niet overheerst. Je kunt de paprika`s lauwwarm of koud eten. En pas op: Je eet bijna je vingers er bij op. Zo lekker om de overgebleven saus na afloop te "soppen" met een stuk stokbrood of ciabatta! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijke variatie op de Insalata Caprese. Neem 2 kleuren gegrilde en gemarineerde paprika`s met gemarineerde mozzarella en basilicumpesto!Dan heb je een zalig voorgerecht. Dat kan niet missen. Het was overheerlijk met onze warme broodjes als lunchgerecht. Maar ook als voorgerecht een topper bij een Italiaanse maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke salade bij geroosterd vlees, pittige stoofpotten, en bij het heerlijke Marokkaans-kipstoofpotje van alidada en natuurlijk bij de falaffel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Misschien een wat vreemde combinatie, maar echt overheerlijk. Het recept stond heel veel jaren geleden in Libelle en is van Wilma van Hoeven. Deze salade komt iedere zomer wel weer een keer tevoorschijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een hele lekkere salade ook voor iemand die niet van venkel houdt! Een dergelijk recept heeft ooit eens in een Tip Culinair gestaan, maar dat recept heb ik aangepast. Echt verrukkelijk bij een visschotel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekkere pittige komkommersalade.Heerlijk bij Oosterse gerechten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

De combinatie van sperziebonen met tonijn is erg lekker. Je kunt de salade heel goed een paar uur tevoren voorbereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top