ZALM

De combinatie van de kort gebakken zalm met de romige zuurkool met crème fraîche, oesterzwammen en katenspek is SUPER. De witte wijnsaus maakt het geheel compleet. Een toppertje! … Lees verder »
Kijkje achter de schermen bij de Smulweb Keukenagenda … Lees verder »
Een overheerlijk en snel wokgerecht bestaande uit mie en knapperige groenten. De zalm wordt er apart bij geserveerd dus het gerecht is ook geschikt voor vegetariërs met bijvoorbeeld een lekkere omelet in plaats van de zalm. … Lees verder »
We hebben gesmuld van dit gerecht. De zachte smaak van de zuurkool (niet zuur dus!) met de gebakken zalm en de spekjes. Een TOPPER! … Lees verder »
Geinspireerd door andere recepten op Smulweb kwam ik tot dit hele lekkere gerecht. We hebben gesmuld. Dit komt zeker vaker op tafel. … Lees verder »
Deze ovenschotel is in een mum van tijd klaar. Het meeste werk is de aardappeltjes even voorkoken. Je kunt gerecht met alle stevige vissoorten make. Wij vinden het heerlijk met zalm. Het oorspronkelijke gerecht werd in een gietijzeren pannetje bereid. Een recept van Hans Belterman uit de Haagsche Courant van 4-6-2004. Ik heb het recept een beetje aangepast. Pas (juni 2015) weer gegeten, eindelijk een foto gemaakt en weer gesmuld. … Lees verder »
Als je van gerookte zalm houdt moet je dit eens maken. Echt verrukkelijk!!!! En weer snel klaar. … Lees verder »
Een lekker zalmgerecht uit "Het Kookboek" van chef-kok Maurice Heutz. Eerst deed ik de courgette rauw in het pakje. Tegenwoordig bak ik de courgettereepjes een paar minuten met wat knoflook, peper en zout tot ze zacht is. Zo vinden we de pakketjes nog lekkerder! In plaats van Gewürztraminer kun je natuurlijk ook een andere witte wijn gebruiken, maar de Gewürztraminer geeft de speciale kruidiege smaak aan de saus. … Lees verder »
Heerlijke flensjes gevuld met gerookte zalm, overgoten met een kaassaus en dan nog even gegratineerd in de oven. … Lees verder »
Een heel erg snel (10 min), gemakkelijk en overheerlijk voorgerecht. Ik heb dit voorgerecht al een aantal keren gemaakt en altijd met veel succes. Je kunt de gravad lax vervangen door gerookte zalm. Echt een toprecept. Het proberen waard!!! … Lees verder »
300 gram zelfrijzend bakmeel 2.5 tl bakpoeder 0.5 tl zout 50 gram boter of margarine 1 zakje vanillesuiker 2 el suiker 3/4 dl melk 1 ei bekertje slagroom diverse smaken jam half bakje mascarpone (eventueel) … Lees verder »
Het recept van deze echt heerlijke witte kool salade kreeg ik van een Duitse buurvrouw. Toen ik deze proefde tijdens een buurtfeest waar we allemaal een salade moesten maken was ik direct verkocht. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak. … Lees verder »
Amuse horen tot die hapjes waarvan iedereen zegt: daarvan zou ik nog wel eentje willen. Altijd leuk als je gasten binnen komen en we beginnen met een amuse … Lees verder »
Heerlijke sandwich met oa zalm.Fantastisch als onderdeel van een high tea … Lees verder »
Dit is absoluut niet gelogen. Heb deze zaterdag bij een High Tea gemaakt. Heerlijk met nootjes en stukjes witte chocolade … Lees verder »
Dat je met kastanjes ook een quiche kunt samenstellen, zal zo langzamerhand niemand meer verbazen. De quiche met kastanjes leent zich goed om als een hoofdgerecht op te dienen. Vegetariers bestrooien de deegbodem met wat fijngeraspte oude kaas en laten de ham achterwege. In smalle punten gesneden smaakt de quiche goed bij een glas droge sherry (fino/manzanilla). … Lees verder »
Een verrukkelijke combinatie: de zachte smaak van de asperges doet het heel goed bij de gebakken zalm en de romige - op witte wijn - gebaseerde dillesaus. … Lees verder »
Zalige pakketjes uit de slanke keuken. Lekker gemakkelijk. Geen vuile schalen. Gewoon als pakje in de oven. Het recept precies gevolgd: de zalm was precies goed. Nog wat vochtig en de groenten nog knapperig. En super gezond: weinig vet, vis en groenten. Wat wil je nog meer? … Lees verder »
5 plakjes bladerdeeg 500 g broccoli zout, peper 100 g cashewnoten 100 g belegen kaas (geraspt of in plakjes) 2 handperen 2 el bloem 3 el paneermeel 3 eieren 1/2 dl slagroom 1 el bouillonpoeder … Lees verder »
Ben dol op zalm ,en al zoveel recepten van verzameld dat het tijd word voor een recept op mijn smulweb...Zlmse zou ik zo maar zeggen ... … Lees verder »