1. Home
  2. Kookgroepen
  3. WOKKEN

WOKKEN

Welkom, Het mag dan wel nog niet als werkwoord in de Van Daele opgenomen zijn, maar het Chinese wokken is ondertussen bijna volledig ingeburgerd in onze Belgische & Nederlandse keuken. Hoe kan het ook anders. Wokken is snel, gemakkelijk, gezond en lekker. Is dat voldoende voor u? Dan hebben wij de recepten Op deze webgroep maken we je wegwijs in een van de meest in het oog springende trends in het koken van deze tijd: het wokken Wokken is een eeuwenoude Chinese kookmethode, waarbij ingredienten, kruiden en smaakmakers in hoog tempo met behulp van turbobranders in een ronde stalen pan (de wok) rondgeschept worden. Door de exacte controle over het vuur en de meestal heel korte verhittingstijd blijven de eigenschappen van de kakelverse ingredienten behouden. Maar wokken moet niet per definitie Oosters te zijn.Naast Chinese en Indonesische gerechten staan hier ook vele recepten uit andere keukens
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Heerlijk snel en verrukkelijk van smaak. Heb je weinig tijd dan komt dit heel goed van pas. Super gezond! Ik heb deze keer blikjes linzen gebruikt omdat ik weinig tijd had (Bonduelle!) maar zelf gekookt nog lekkerder! Je kunt dit natuurlijk ook met andere peulvruchten maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Slanke kip, veel groenten en ook nog ERG LEKKER! Wat wil je nog meer? In het originele recept zijn peultjes gebruikt (150 gram). Die had ik dus niet in huis, vandaar de doperwtjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Kijkje achter de schermen bij de Smulweb Keukenagenda …  Lees verder »

Groene kool heeft van zichzelf niet veel smaak, dus daar moet je wat lekkers van maken. Nou, dat is me met dit recept heel goed gelukt. Heerlijk, we hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Hete kerriesaus met kokosmelk en Thaise kruiden …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

Super gemakkelijk met Turkse paprikapasta Ajvar. En heel, heel erg lekker! Wij hebben hiervan gesmuld. In plaats van met gamba`s kun je dit gerecht ook met stukjes kipfilet maken. OOk heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Pittig zoet door het gebruik van Spaanse peper en chilisaus. Dit geeft de spruitjes een bijzondere smaak. Ook iets voor degenen die geen gewone gekookte spruitjes lusten! Super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Lekkere knapperige broccoli en heerlijk zacht van smaak. Wij vinden het altijd heerlijk. Heel snel klaar. Echt iets als je geen tijd hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekker pittig kipgerecht. Heerlijk met Thaise rijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Werkelijk super lekkere spaghetti. Snel en gemakkelijk te maken. Echt iets voor de zomer. We hebben er van gesmuld. ( 575 kcal. 17 gr eiwit . 32 gr vet . 54 gr koolhydraten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een Ehec- en hysterievrij en OVERHEERLIJK roerbakgerecht met rivierkreeftjes, paprika, taugé en prei. Ik heb in het gerecht de sambal manis gebruikt, maar minder dan is aangegeven in het recept van Onno Kleyn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Flinke zak garnalen gekocht en dan weer eens kijken wat doen we er deze keer mee. Nog restje spitskool in de vriezer, dus kwam ik op dit lekkere pittige gerecht. Lekker snel en weinig calorieën dus ook voor degenen die aan de lijn doen ( plm. 230 kcal) We hebben hiervan gesmuld (in plaats van Spaanse pepers kan natuurlijk ook sambal worden gebruikt) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

SLANK en SNEL wokgerecht. Lekkere Oosterse smaken. En natuurlijk snel klaar. Echt smullen!(In het originele recept is rode paprika gebruikt, ik had alleen groene paprika en ook dat smaakte erg lekker!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk soepje zonder deegwaren of rijst dus lekker slank. Snel te maken in de wok met een vleugje sesam. Echt heel erg lekker. Doen dus!!......en smullen maar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Te veel spruitjes gekocht en ze al gewoon met aardappelen een keer gegeten. Toen kwam ik dit recept tegen. In één woord: HEERLIJK. Komt zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Op de verjaardag van onze Duitse buurman werd deze soep geserveerd. We vonden de soep zo lekker dat ik het recept heb gevraagd. Ik heb e.e.a. aangepast aan mijn eigen smaak. De soep is nu al een succes, want ik heb al diverse malen het recept moeten doorgeven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Een soep die in suriname over de rijst wordt geschonken en als hoofdmaaltijd wordt gebruikt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Top