1. Home
  2. Kookgroepen
  3. WITLOF

WITLOF

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Frisse salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een snel en makkelijk gerecht dat zo de oven in gaat en gelijk op tafel kan. Het knapperige en zoutige van de pancetta gaat prima samen met het bittertje van de witlof en het zoete van de koekjes en de amandelen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 4 stronken witlof 2 el suiker 2 el + een beetje boter zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze ovenschotel met witlof en aardappelpuree is zo klaar en smaakt heerlijk. De doorgewinterde foodies zullen nu waarschijnlijk afhaken omdat ik in dit recept gebruik maak van pakjes en zakjes maar zo nu en dan ben ik dankbaar dat ze er zijn. Ik heb deze schotel zonder vlees gemaakt omdat wij er een beenham bij aten maar je kunt natuurlijk gewoon voorgesneden hamblokjes aan de witlof toevoegen. …  Lees verder »

De smaak van groenlof zit tussen witlof en andijvie in, maar dan iets zoeter van smaak dan witlof. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zo`n lekkere combinatie. De shoarma kruiden door het gehakt geven de witlof een hele lekkere smaak. Weer eens heel iets anders. Je kunt de witlof natuurlijk ook nog pittiger maken door er een Spaanse peper door te doen. Ga ik volgende keer proberen. Ik heb zelf de aardappelen geschild, in schijfjes gesneden en plm. 4 minuten gekookt en af laten koelen. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare aardappelschijfjes gebruiken, maar ik vind de zelf gekookte veel lekkerder en is ook goedkoper! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

3 eetlepel olijfolie 2 rode uien in ringen 4 stronkjes witlof 400 gram zalmfilet in 4 gelijke porties 2 takje bladselderij fijngehakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Op 1 september is de meteorologische herfst begonnen dus er gaat nu heel wat veranderen, niet alleen buiten, maar ook in de keuken. Het is/wordt flink kouder, eerder donker en vochtig buiten. Het zal zo wel snel weer wat minder worden met de Mediterrane zomergroenten, maar wist je dat de mooiste najaars-groente van Nederlandse bodem komen. Culinair gezien, d.w.z. voor toepassingen in de keuken, is het najaar één van de mooiste perioden. We kunnen straks weer volop verse noten en kastanjes kopen, maar ook pompoenen en natuurlijk vele soorten paddenstoelen. Wist je dat er nu in de maand september volop geoogst wordt op het land, beter gedefinieerd als “de koude grond”. Vele soorten aardappels, koolsoorten, ladingen uien, bieten, mais en wortels vinden hun weg naar vele boerenschuren waar ze koel worden opgeslagen. Daar liggen ze te wachten op hun weg naar de consument. We noemen dit “seizoensgroente” en ze zijn duurzaam, gezond en goedkoop. Er is momenteel weer zoveel dat we allemaal royaal de winter door kunnen komen. In dit artikel kun je lezen wat er zoal komt en wat je daarmee kunt doen want op de koksopleiding was en is “warenkennis” van essentieel belang, dus allen weer veel leesplezier. …  Lees verder »

3 blikjes tonijn op water 4 witlof 1 komkommer 4 bosuitjes 2 grote zoete uien 200gr mini trostomaten Dressing: 80ml kruidenazijn (=helder caramel kleurig) 200ml fritessaus ¼ tl witte peper ½ tl zeezout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Zoveel soorten en diversiteiten, in ieder land en uit elke streek komt er wel een lekkere kaas. Daarom in deze vakantie periode misschien leuk om gerechten met kaas aan te bieden . Ga in de streek en of gebied eens op zoek naar dat heerlijke stukje kaas en neem het mee naar huis en maak er een lekker gerecht mee .Het kan Zwitserse kaas zijn maar om in de buurt te blijven gewoon een leidse kaas .Kijk eens rond bij de gerechten en maak iets met een heerlijke kaas .Eet smakelijk …  Lees verder »

Heerlijke, gezonde schotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

HEERLIJK!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Salade van witlof en pasta Maaltijdsalade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

3 eetlepels parmezaanse kaas 12 tongfiletjes Zonder graatjes zout versgemalen peper 1 1/2 dl Italiaanse olijfolie 2 struikjes witlof 25 gram ham 25 gram jongbelegen kaas 1/2 visboullionblokje nootmuskaat 1 takje basilicum 6 sprietjes bieslook 2 eetlepels crème fraìche 12 spinazieblaadjes 20 gram roomboter Quenelles van wortel 500 gram wortel 1 aardappel 10 gram boter 1 snufje suiker 1 mespuntje peper 12 coquilles …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Omdat witlof een van mijn favoriete groente is heb ik een aantal recepten verzameld met witlof als hoofd-ingredient. Het zijn gemakkelijk te bereiden hartige taarten en reuze heerlijk! En gezonder dan een pizza , lijkt mij ! Succes gewenst van Marijke! …  Lees verder »

Kipfilet, veel gedroogde tijm, citroensap, witlofstruikje, peterselie wasabi en zie recept. …  Lees verder »

Op deze manier is de witlof wel erg lekker. Simpel gebakken in echte boter en dan wat poedersuiker. Je wilt niet anders meer! . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

1 kg kruimige aardappelen geschild 2 dl volle melk 100 g boter 1 tl nootmuskaat 8 stronkjes witlof 400 g brie 100 g walnoten paneermeel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top