1. Home
  2. Kookgroepen
  3. VISSEN

VISSEN

De tijd van vrijdag visdag is al lang voorbij. Vis kan op elke dag. En is altijd even lekker. Want het aanbod is groter dan ooit. Stap maar even binnen bij uw vishandelaar. Daar vindt u elke dag wel een bekende -zeg maar klassieke -soorten en minder bekende vissoorten ...die u beslist moet leren kennen - die in uw budget past. Bovendien kunt u naar keuze varieren, want sommige gerechten kunnen ook worden bereid met andere soorten vis. Kortom, het antwoord op de vraag "wat eten we vandaag?" wordt met deze pagina alweer een stuk eenvoudiger. Vis natuurlijk! Ik wens u en uw familie alvast smakelijk eten. Hier kunt u uw keuze maken uit meer dan 100 overheerlijke, smakelijke visgerechten. Elke week groeit deze gerechtenrubriek. Maak het u gemakkelijk. Surf en snuffel maar op deze pagina en vis alvast wat lekkers op! Dus kom maar gerust een kijkje nemen als je zin / tijd hebt....wie weet wordt je nog lid van deze webgoep....Mocht je dus lid willen worden; Meldt je gerust aan.Alles is welkom, artikelen, wetenswaardigheden, maar vooral; Lekkere recepten!
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een heerlijk recept, wat ik de 1e keer gegeten heb  bij Engelse vrienden. "Barbet Mount" is de naam van hun huis, vandaar "Fish pie Barbet Mount". Ik heb het recept wat aangepast, mijn vrienden gebruikten gerookte schelvis en dat is moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Ik maakte het soms met gerookte makreel maar tegenwoordig maak ik het met gerookte forel, De Lidl verkoopt trouwens ook gerookte en gefileerde forel in pakjes van 250 gr. Smaakt uitstekend!     …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

De ietwat zoete smaak van de tilapia combineert prima met de wat sterkere kruiden en specerijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een makkelijke, lekkere, friszure, zomerse salade. Ook makkelijk te maken op de camping bijvoorbeeld ;o) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

2 stukken zeeduivelfilet van ca. 125 g zout zwarte peper (versgemalen) 3 eetlepels sesamolie 4 stengels paksoi 1 sinaasappel (sap en geraspte schil) 1 theelepel sambal oelek 2 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Snel en makkelijk …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker en lekker makkelijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

4 pangasiusfilets van 125 g 200 ml koelvers sinaasappelsap zout, versgemalen zwarte peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels olijfolie 1 ui 2 eetlepels grove mosterd ? eetlepel suiker 2 eetlepels verse dille fijngehakt allesbinder …  Lees verder »

VOOR HET DEEG: 350 g zelfrijzend bakmeel, 25 g boter, 1 ei, 200 ml melk VOOR DE VULLING: 250 g kabeljauwfilet, in stukken, 1 preistengel, in stukken, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 laurierblad, olie om in te vetten, zonnenbloemolie om te frituren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Ik heb dit lekkere recept gekregen van een kennis uit Amerika. Zij had het uit het New York Times International Cookbook. Foto: Monica J. Pileggi : http://luvtotravel.homestead.com/home.html …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Tonijn met wasabi en sesam …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

1 kg ovenfrites, 500 g kibbeling, 1 el Mexicaanse kruiden,6-8 el(yoghurt)mayonaise citroensap,1 el fijngehakte dille of bieslook (vers of diepvries van Darégal) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

300 g kibbeling 5 eetlepels slaolie 400 g verse roerbak groentemix (kant-en-klaar groentepakket) 1/2 eetlepel milde kerriepoeder 2 dl tomatensaus (zakje) 1/2 l blikje (420 g) abrikozen op siroop 1/2 dl cr??me fra??che of Room Fris 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

4 roodbaarsfilet (ca. 150 g elk) 1 eetlepel sojasaus 2 grote gele paprika's 1 sjalotjev 5 eetlepels olijfolie 1.5 dl medium dry sherry of witte vermout 1?? dl visfond of visbouillon ?? theelepel tijm 125 ml slagroom zout, versgemalen peper 1 krop andijvie of 1 struikje thai tsai 3 eetlepels bloem …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

800 g koolvisfilets 1 kg Zeeuwse mosselen 1 ui 2 stengels seldery 1 bosje peterselie 2 winterwortels 2 prei 1 sjalot 1 dl room Paar saffraandraadjes Paar eetlepels gehakte, gemengde, verse tuinkruiden Peper zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Visschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers
Top