1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Tomaatjes

Tomaatjes

Welkom op de tomatenclub! Deze groente vind ik zelf zaaaaaaaaaalig! Reden genoeg om er een webgroep van te maken dus. En als je het leuk vindt kun je uiteraard lid worden. Dat kost niks! Gewoon even aanmelden in 1 van de witte vakjes (vlak boven het GB of helemaal onderaan de pagina). Dan ben je meteen lid en kun je alles erop zetten wat met tomaten te maken heeft.Liefs, Maria Gebruikt lettertype: BlackChancery
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

De winter wil maar niet echt doorzetten .Maar we denken nog terug aan onze vakantie .Vandaar dat we nu maar eens op de landentoer gaan Italië als eerste aan de beurt .15 gerechten, van kleine gerechtjes tot pasta en nagerechten .Lijkt je iets lekker of heb je het nog nooit geproefd of gemaakt neem iets mee en laat je kook ideeën z’n gang gaan .Kijk hieronder en neem iets lekkers mee. …  Lees verder »

Pittige Tomaten-groentesaus  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

12 cocktailtomaten of kleine pruimtomaten zout 2 blikjes zalm (ca. 400 g) 12 groene olijven zonder pit 1 (rode) ui 2 eetl. kappertjes 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd 3 eetl. mayonaise versgemalen peper 100 g geraspte belegen kaas 75 g rucola of veldsla voor de dressing: 2 eetl. olijfolie 1 eetl. citroensap 1 theel. groene pesto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik ben dol op gedroogde tomaten. Ze geven extra smaak aan salades en Italiaanse gerechten maar ook aan bv. visschotels of groenteschotels. Meestal gebruik in zongedroogde tomaatjes uit een potje maar in het seizoen als de aanvoer van tomaten hoog is en de prijs laag dan droog ik ze zelf. Veel lekkerder dan die uit een potje en keisimpel om te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

9 grote pruimtomaten(800 gr) 1 theelp zeezout 1 theelp zwarte peper 8 takjes verse tijm 2 tenen knoflook,dun gesneden 60 ml olijfolie 2 theelp fijngehakte verse oregano 1 theelp fijngehakte verse tijm …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 groene paprika 1 kleine rode ui 4 takjes peterselie 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) 75 g serranoham 8 olijven gevuld met citroen (blikje a 200 g) 1 rijpe (tros)tomaat 1/2 teentje knoflook 1 eetlepel witte-wijnazijn 2 eetlepels olijfolie zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

8 kleine tomaatjes 2 eieren 100 g geraspte kaas 4 eetl room 1 eetl peterselie, fijngeknipt 2 eetl boter peper, zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

8 vleestomaten 1 klein blikje flageolets 150 g dungesneden rauwe ham 2 eetl. fijngehakte peterselie 3 eetl. mayonaise …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

8 middelgrote trostomatenVerse tijmblaadjes2 sjalotjes fijngesneden1 teentje knoflook fijngesneden2 eetlepels gehakte peterselie60 gram roomboter16 dubbele velletjes filodeeg van 15 x 15 cm1 ei losgekloptVersgemanlen peperzeezout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

18-20 kleine tomaten(geen kerstomaten)zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een koele drank voor warme dagen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

50 gram krabsticks1 sjalotje1 zoet-zure augurk1 eetlepel kwark1 theelepel ketchup1 theelepel whisky1 eetlepel halvanaisezout en peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

2 vleestomaten2 zongedroogde tomaten in olie2 lenteuitjes1 teentje knflook1 eetlepel peterselie1/2 eetlepel gedroogde munt1/2 theelepel gedroogde oreganoca.125 gram zelfrijzend bakmeelzout en peperolijfolie om te bakken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

In de Italiaanse keuken behoort de tomaat tot de favoriete ingredienten. Pomodoro wordt de vruchtgroente genoemd en dat betekent goudappel. Tomaten, gekookt of rauw, zijn geweldige smaakverrijkers. Ze versterken de smaak van de meeste hartige producten, laten hun zoete, zure en zoute smaak uitkomen en neutraliseren een bittere smaak. Dit komt doordat de tomaten zelf een buitengewone smaakcombinatie bezitten. …  Lees verder »

In dit vleesgerecht, van de keurslager, gaan drie soorten tomaten: puree, kerstomaatjes en zongedroogde tomaten op olie …  Lees verder »

Een lekker recept voor van de zomer, een frisse stamppot met gehaktspiesjes die je zowel op de barbeque, als onder een grill of in een grillpan kunt klaarmaken. …  Lees verder »

Een romig voorgerecht, waarin de tomaten-mascarpone-mousse de hoofdrol heeft. …  Lees verder »

Dit voorbeeld laat zien hoe je met een klein beetje moeite, een schotel leuk kunt opmaken …  Lees verder »

Maak eens een roosje van tomaat, ter garnering van een vleesschotel bijvoorbeeld. …  Lees verder »

Gevulde mandjes van tomaten, gevuld met een vissalade. …  Lees verder »

Top