S T A M P P O T T E N

1 1/2 kg kruimige aardappels 1 grote rode ui 750 g witlof 2 grote appels (met rode schil bijv. Royal Gala) 2 eetlepels boter of margarine 2-3 theelepels kerriepoeder 300 g Leidse kaas oud (stuk) 200 ml crème fraîche zout en peper … Lees verder »
Een stamppot die wij al jaren eten, maar bij sommigen nog erg onbekend. Vooral kinderen vinden het lekker. … Lees verder »
Lekker winters genieten … Lees verder »
Lekker pittig stampotje. … Lees verder »
Een heerlijk recept uit een Allerhande van vorig jaar, maar is bij ons een blijvertje geworden; met wat kleine aanpassingen van mijzelf natuurlijk … Lees verder »
1 el boter 600 g geschaafde rode kool 1 tl kaneel ? tl gemalen peper 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot 2 geschilde en in blokjes gesneden Granny Smith-appels varkensworstjes … Lees verder »
400 gr. gehakt, half-om-half 1 stuk ui, grote 1 stuk ei 0.5 stuk chilipepertje 2 el. bieslook, verse, gehakte 1 snufje peper 1 snufje zout 1.5 kg. aardappel, kruimige 100 gr. ontbijtspek 20 gr. boter 1 krop sla 2 dl. melk 1 el. basilicum, fijngesneden 2 el. tomaten, zongedroogde 12 stuks olijven, zwarte, zonder pit … Lees verder »
350 g aardappelen 1 koolraap (ong. 350 g in blokjes) 75 g magere spekblokjes 1 kleine ui ong. 75 g champignons 200 g gesneden andijvie ong. 1/2 dl melk zout en peper nootmuskaat eventueel mosterd … Lees verder »
Een makkelijk eenvoudig 'vis-eenpansgerecht' in de magnetron. Het is een soort stoofpotje van een visbereiding op een bedje van groenten en kruiden. Om het verschil in gaartijd tussen de groenten en de vis op te vangen, worden de groenten eerst een paar minuten gegaard voor de vis erbij wordt gevoegd. - voor 4 personen -Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 20 minuten … Lees verder »
500 g zuurkool 2 el boter 1 ui fijngehakt 1 runderbouillonblokje 2 dl water 200 g casselerrib in blokjes 12 cocktailworstjes 1 doosje Maggi Puree voor Ovenschotels (versgeraspte)nootmuskaat … Lees verder »
750 g aardappelen, 2 preien, 125 ml cider (brut of demi sec), 125 ml creme fraiche, zout en peper … Lees verder »
Een heerlijke Hollandse stamppot! … Lees verder »
Stamppot Speciaal De ui en paprika geven deze andijviestamppot net dat extra?s! Eet er een schouderkarbonaadje bij. … Lees verder »
Ingredi?nten voor Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes (4 pers.) 1 1/2 kg kruimige aardappels zout 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g) 1/2 zakje verse bieslook (? 25 g) 2 zakken veldsla (? 75 g) 1 bekertje cr?me fra?che (125 ml) (versgemalen) peper nootmuskaat 1 bakje uitgebakken spekreepjes (35 g) … Lees verder »
Ingredi?nten voor spaanse boerenkool (4 pers.) 1 kg kruimige aardappels 600 g panklare boerenkool 2 uien 1 grote rode paprika 150 g chorizo (stukje) 1 rookworst (250 g) 2 eetlepels oliijfolie extra vierge zout, versgemalen zwarte peper piccalilly zilveruitjes … Lees verder »
Ingredi?nten voor Kapkool (Urker stamppot) 1 kilo witte kool 1 kilo uien 6 grote stoofperen 3 pond aardappelen 250 gram doorregen spek scheutje azijn zout peper nootmuskaat … Lees verder »
Ingredi?nten voor Friese witlofstamppot 1 kg geschilde aardappelen 1 kg witlof 1 bekertje cr?me fra?che (= 125 ml) 1 kruidenbouillontablet peper en zout nootmuskaat geraspte Friese nagelkaas boter … Lees verder »
400 g paksoi 300 - 500 g shoarma 1 teentje knoflook 1 zakje cup-a-jus of eigengemaakte jus 1 a 2 bouillon blokjes aardappelpuree (gemaakt van 1 kg geschilde aardappels of van instant aardappelpuree) sambal naar keuze … Lees verder »
350 g aardappelen 1 koolraap (ong. 350 g in blokjes) 75 g magere spekblokjes 1 kleine ui ong. 75 g champignons 200 g gesneden andijvie ong. 1/2 dl melk zout en peper nootmuskaat eventueel mosterd … Lees verder »
Lekker met Tilapia met Wasabi … Lees verder »