1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Soeppagina

Soeppagina

In de soep zitten, het vet is van de soep, of niet veel soeps zijn maar enkele van de Nederlandse spreekwoorden waar het woord soep in voorkomt. Dat wijst er toch wel op dat soep volledig is ingeburgerd in de Nederlandse cultuur. Voor veel mensen is de zaterdag nog de dag bij uitstek van gras maaien, auto wassen en soep eten, maar ook een doordeweekse dag is een prima soepdag. Soep bereiden is iets van alle tijden. De soepketel, waarin alles wat beschikbaar was te pruttelen werd gelegd, behoort tot de oudste huishoudelijke voorwerpen en de verrukkelijke geuren die er duizenden jaren geleden uit opstegen, zijn in principe nog dezelfde gebleven. Hoewel we de laatste jaren beschikking kregen over bouillontabletten, soep uit blikken of pakjes, blijft het zelf bereiden van soep een waar genoegen, waarbij u wel zorgvuldig te werk moet gaan. De lekkerste soep wordt gemaakt van zelfgemaakte bouillon, maar niet iedereen heeft daar tijd en zin in. Er zijn ook uitstekende bouillontabletten of poeders te koop welke u kunt gebruiken voor het bereiden van soepen, maar ouderwets bouillon trekken is niet veel werk en u zal zeker het verschil proeven.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

3 eetl. olijfolie 1 grote zoete ui, fijngehakt 4 teentjes knoflook, in plakjes 1 eetl. gedroogde marjoraan 500 g kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes 1 l hete groentebouillon van 2 bouillontabletten 100 g mascarpone zout en versgemalen peper 100 g geraspte Parmezaanse kaas …  Lees verder »

• 0,7 kg grondwitloof • 3 preien (alleen het wit) • 3 dikke uien • 20 9 boter • 1,5 I gevogeltebouillon • 1 dl room • 1 eidooier • 100 9 grijze garnalen • 1 eetlepel kervel …  Lees verder »

1 kipfilet, voorgegaard en in blokjes gesneden 1 l kippenbouillon 500 g witloof, fijngesneden 1 aardappel, in blokjes 1 ui, fijngesneden 1/2 appel, in blokjes 1 eetlepel roze bessen bieslook, fijngesneden boter 50 ml room tijm nootmuskaat peper en zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Wat is er makkelijker dan soep, lekker even tussendoor ,of als diner met een goed stuk brood ernaast .Misschien wel als voor gerecht bij een mooi diner .Soep is zo veelzijdig je kan er alle kanten mee op .Ik heb er 15 uitgezocht , met de kou en regen voor de deur moet een lekkere soep er toch altijd ingaan .Het zijn niet de alledaagse soepen want deze kent iedereen wel ,maar uit alle windstreken een lekkere soep neergezet .Neem er een mee die je lekker lijkt .Alvast eet smakelijk. …  Lees verder »

1 pompoen,1 ui, 750 ml tuinkruidenbouillon,1 pot geroosterde paprikas ,stukje parmezaanse kaas, 6 plakjes bakbacon,flesje kookroom …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Knolselderijsoep Wat is koken toch leuk! In 25 minuten zit jij achter een heerlijk dampend bord knol- selderijsoep met oude kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Pompoenvelouté …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Pompoensoep met toast en kaas ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Witlofsoep met ham. Voedingswaarden p.p.: 265 kcal 13 g eiwit 20 g vet 6 g koolhydraten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een verukkelijke herfstsoep! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Witlofsoep met sojamelk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

3 dunne preien - 30 g boter of margarine - 1 grote aardappel, geschild, in blokjes - 7,5 dl kippenbouillon - 200 g kip- of kalkoenfilet, in reepjes - 2 dl slagroom - zout - peper - nootmuskaat - 2 el fijngesneden kervel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Mijn favoriete goed vullende soep. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Ook in de zomer echt zalig, want met nieuwe aardappeltjes is deze soep nog het allerlekkerst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Thaise kippensoep met citroengras …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Een eenvoudig te bereiden, zomers voorgerecht met kipfilet, broccoli en geschaafde amandel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top