1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Receptenverzameling

Receptenverzameling

Ik wil hier graag een subcom van maken waar je AL je recepten kan plaatsen die je niet in een andere subcom kwijt kan. Dit kan dus echt van alles zijn. Ik hoop dat jullie allemaal lid worden, en we er met zijn allen een gezellige groep van maken.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Kijkje achter de schermen bij de Smulweb Keukenagenda …  Lees verder »

Jachtschotel volgens familiehotel Bakker in Vorden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker bijgerecht en makkelijk te maken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

700 gr. vastkokende aardappelen, zout, 5 el olie, 2 knoflookteentjes, 4 takjes rozemarijn, 3 laurierblaadjes, …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Supersimpel, snel en lekker bijgerecht. Ook nog van tevoren klaar te maken. Ideaal voor erbij met bv. Kerst …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Altijd lekker om weer eens wat anders te proberen, deze salade beviel goed …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

4 varkenslapjes (van het hespengebraad) 200g varkensgehakt 1 ui 1 teentje knoflook 2 wortelen 1 courgette 1 blik gepelde tomaten 1 dl vleesbouillon 30g rozijntjes 200g couscousgries olijfolie boter 1 eetlepel bloem nootmuskaat 1 takje tijm 1 blaadje laurier peper zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

In de late zomer en herfst worden traditioneel allerlei soorten groente en fruit ingemaakt voor de winter. Ook al hebben we tegenwoordig alle soorten groente en fruit het hele jaar door in overvloed, het blijft een leuke en smakelijke traditie. Zeker als je iets maakt wat je normaal altijd uit een potje haalt. Ik heb dit keer een recept voor tomatenketchup. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Bij ons thuis eten ze allemaal graag cruesli, ik maak altijd een voorraadje van deze overheerlijke krokante muesli. Het recept heb ik uit een oude TIP-culinair …  Lees verder »

Tijdens een vakantie in Engeland kregen we dit gerecht in een hotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

- 1 tot 1,5 kg witte asperges - zout en peper - 10 tot 12 plakken gekookte ham - 25 gram boter - 20 gram bloem - nootmuskaat - 1,5 dl. slagroom - 1 eierdooier - 50 gram geraspte kaas (jong) - 2 a 3 eetlepels peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 kg ontbeend varkensribstuk 1 dl sojasaus 1 dl droge witte wijn 100 g lichtbruine suiker 2 eetlepels witte wijnazijn 1 eetlepel balsemienazijn 4 sjalotten 2 lookteentjes Vers gemalen peper zout 100 g boter …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

6 plakken bacon (dikgesneden, ca. 150 g) 100 g gemengde sla walnoten (hanje vol, in stukjes gehakt) 2 sinaasappels Dressing: 4 eetlepels sinaasappelsap (vers) 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels bieslook (verse, gehakte) snufje zout snufje peper (versmalen) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 blikjes tonijn a 170 gram 300 gram sperciebonen 100 gram rucola 2 rode uien 4 trostomaten blikje zwarte olijven 4 hard gekookte eieren 1 blikje mais …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

1 kg asperges 50 gr boter 30 gr bloem 2 dl slagroom 2 el mosterd 3 eieren, hardgekookt kervel, bieslook zout, peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1/2 kleine spitskool (circa 400 gram) 1/2 rode peper 4 bolletjes stemgember 75 gram mager varkensgehakt (of rundergehakt) 60 gram geraspte belegen kaas 1 teentje knoflook 1 eetlepel sojasaus 2 kleine eieren zout peper bloem circa 8 eetlepels paneermeel 150-200 gram (zilvervlies)rijst 1-2 dl pindasaus (kant en klaar) 20 gram boter of margarine olie om te frituren …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal
Top