1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Pastas

Pastas

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een heerlijke saus van gemengde paddenstoelen met katenspek in een romige saus. Heerlijk bij pasta of rijst, maar ook als vulling van een ragoûtbakje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een overheerlijke pastaschotel met gerookte kipfilet, kleine blokjes courgette, gedroogde tomaten, champignons en lente-uitjes. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een echt verrukkelijk en beroemd pastagerecht uit het dorp Amatrice in de Monte Sabini boven Rome. Dit gerecht roept de sfeer op van de goede, eenvoudige, oude klassieke volkskeuken van Italie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is de macaroni die mijn man het liefste eet. Super eenvoudig en lekker. Als je weinig tijd hebt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Tijdens onze skivakantie in Vorarlberg in Oostenrijk aten we vaak deze heerlijke pasta. Spätzle kun je kopen in Duitsland en Oostenrijk en in Nederland bij Sligro. Af en toe ook bij Lidl. Maar je kunt hiervoor ook gewone elleboogjes macaroni voor gebruiken. In Oostenrijk wordt dit gegeten met een aardappelsalade. Ik heb er een ovenschotel van gemaakt. Heel lekker! Soms doe ik er wat gebakken spekreepjes door. Iets pittiger en heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Een zalige romige pasta met een subtiele smaak van de geitenkaas. De honing geeft een licht zoet accent. We hebben gesmuld. Heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Echt een TOPPERTJE. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pasta in de kast. Lamsfilet in de vriezer. Cantharellen op de markt tegen een redelijke prijs. Dan kies je voor dit heerlijke pastagerecht. Overheerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit heerlijke gerecht hebben we leren eten in Vorarlberg in Oostenrijk tijdens onze skivakanties. Toen zelf thuis aan het kokkerellen geslagen en goed gelukt. Spätzle kun je ook vervangen door een dunne pastasoort. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

Deze lekkere macaronischotel kregen we voorgeschoteld bij vrienden. Zo lekker dat ik het recept heb gevraagd. Ik heb het recept iets aangepast. Echt een gerecht om vaker te eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Genoeg van alle luxe hapjes en bijzondere gerechten na de Kerst. Een heel houd recept. Gemakkelijk te maken en heerlijk van smaak. We houden deze erin. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Van mijn bolognesesaus wordt vaak het recept gevraagd. Door de gedroogde tomaten wordt de saus heel intensief van smaak. Echt een TOPPER! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Werkelijk super lekkere spaghetti. Snel en gemakkelijk te maken. Echt iets voor de zomer. We hebben er van gesmuld. ( 575 kcal. 17 gr eiwit . 32 gr vet . 54 gr koolhydraten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept kreeg ik van een vriendin. Heerlijk van smaak en weer eens iets anders. In plaats van andijvie kun je heel goed paksoi gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze lekkere ovenschotel aten we bij ons schoonzusje Bogna die erg lekker kan koken. Zij had het recept uit een tijdschrift. Dit komt zeker vaker bij ons op tafel. Verrassend van smaak! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heel simpel gerecht uit Vorarlberg (Oostenrijk). De spätzle zijn - voorzover ik weet - in Nederland niet te koop, maar je kunt hiervoor gewoon macaroni nemen. Oorspronkelijk werd het gerecht zonder de spek gegeten. Bij dit gerecht wordt bijna altijd een aardappelsalade geserveerd, wat er echt lekker bij smaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Snelklaar recept en toch overheerlijk. Volgens mijn man moest dit op Smulweb, dus bij deze. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top