1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Pasen

Pasen

Welkom op de webgroep Pasen! Hier kan je alles neerzetten wat met Pasen te maken heeft!
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker en gemakkelijk. Je kunt dit al ruim tevoren maken. In plaats van gemberroomkaas is ook gewone kruidenroomkaas erg lekker. Doe er dan wat extra geperste knoflook door heen. Zijn de plakken kaas iets te dik gesneden, smeer dan de roomkaas tussen de plakken. Stapel de plakken en snij hier blokjes van. Kun je garneren met een klein stukje gember. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De kipfilets krijgen een lichte paneerlaag waardoor de vulling goed in de kipfilets blijft zitten. Door de kipfilet snel rondom bruin te bakken en daarna in een voorverwarmde oven verder te garen blijven ze heel erg sappig. Terwijl de kip in de oven staat heb je je handen vrij voor de andere gerechten. Ik heb dit gemaakt voor een familiediner en het viel bij allemaal heel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke halve hardgekookte eieren met een tonijnsausje. Heb ik gemaakt als onderdeel van een Italiaans buffet. Nou, het waren er te weinig, ze vlogen weg. Heerlijk! Een idee voor de overgebleven eieren na Pasen? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze leuke paasmannetjes heb ik samen met mijn nichtje van 5 jaar gebakken. Een succes op de Paastafel en ze waren nog lekker ook. Het recept komt uit Oetker Bak met plezier. Je kunt het deeg natuurlijk ook gewoon maken van een pak kant-en-klaar brooddeeg en verder het recept volgen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze overheerlijke Paastaart staat ook in het Oetker boekje Bak met plezier. Het recept lijkt ingewikkeld, maar valt achteraf best mee. De smaak is verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Deze Paashaastaart komt natuurlijk met Pasen weer bij de koffie. De taart is helemaal Pasen! Dit jaar (2011) bak ik de taart ook voor het bejaardentehuis. (eigen foto volgt!) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Het recept voor deze Paascroissantjes vond ik in het Libelle Wilma Culinair Kookboek. Een heel leuk idee voor de Paasontbijttafel en nog lekker ook! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijke flensjes gevuld met gerookte zalm, overgoten met een kaassaus en dan nog even gegratineerd in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Eieren te veel gekookt? Dit lekkere smeerseltje is prima voor de boterham, een toostje of een plakje stokbrood. In plaats van sherry kun je ook wat room of koffiemelk gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ons nationale drankje Advocaat dankt zijn bestaan aan een meer exotisch voorbeeld. In de 17e eeuw leerden de zeevaarders van de West Indische Compagnie de avocado kennen in het Cara├»bisch gebied. Het vruchtvlees van de avocado werd ter plekke met rum gemengd waardoor een dik vloeibaar drankje ontstond dat uitermate populair werd. Het verhaal gaat nu dat, toen de zeevaarders thuisgekomen over dit drankje vertelden, men ging experimenteren met eieren, suiker en brandewijn en dat zo onze advocaat is ontstaan. In mijn recept wordt het hele ei gebruikt. Vloeibare advocaat wordt bereid met het hele ei. Voor een dikke, stijve advocaat worden alleen de eierdooiers gebruikt. Ik geef graag een flesjes advocaat cadeau. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Eens iets anders dan gewoon brood,wij zijn er hier op verzot en ik maak ze graag. Zodra het aardbeienseizoen terug begint zal het weer smullengeblazen zijn. Smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

* 1 eetlepel oploskoffie. * 125 ml kokend water. * 180 ml slagroom. * 55 gr poedersuiker. * 500 gr mascarpone. * 80 ml marsala. * 2 theelepels cacaopoeder. * 2 eetlepels Sambucca. * 125 gr lange vingers. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een eenvoudig te bereiden belegd met appels-er kan eigenlijk niets fout gaan. Probeer het direct uit! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

* 3 eiwitten. * 75 gr suiker. * 15 gr bloem. * 150 gr broyage(50% suiker-50% gemalen amandelen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Een werkelijk zalig SLANK toetje (191 kcal). Het ziet er zalig uit (foto komt als ik het weer maak, vergeten dus). Denk aan plm. 4 uur koeltijd. Kan dus heel goed ruim tevoren gemaakt worden. Handig met eters. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 eieren 2 eetlepels melk 8 theelepels lemon curd (pot a 340 g) poedersuiker om te bestrooien bloem om te bestuiven 100 g zachte boter 100 g suiker 125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

200 g gerookte zalm 100 g huttenkase 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden 1 eetlepel dille (vers of diepvries), fijngesneden 75 g waterkers 4 eieren (medium) versgemalen citroenpeper …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

4 grote tomaten (stevig) 1 sneetje oud witbrood 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd 2 eetlepels verse basilicum in fijne reepjes 25 g geitenkaas, geraspt versgemalen zwarte peper 4 eieren (medium) 1 eetlepel olijfolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

4 (diepvries) r?stirondjes of -ovaaltjes 4 eieren 75 ml slagroom snufje zout 1 grote, stevige tomaat 20 g boter 1 doosje tuinkers …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top