1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Paprika

WELKOM

Welkom op deze webgroep over Paprika . Kom eens kijken als je zin/tijd hebt en mocht je het wat vinden... dan wordt je toch gezellig lid! Paprika's komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en werden door Columbus meegebracht naar Europa. Rode, gele, groene, oranje... Ze smaken allemaal anders en voelen zich thuis in verschillende gerechten. Jullie vinden hier recepten van rond de hele wereld. Je maakt er onverwacht gemakkelijke en ongewoon lekkere gerechten mee. Echt anders dan anders! En zo verschillend: van soepen tot hoofdgerechten, van tussendoortjes tot zoete schotels Columbus merkte tijdens zijn ontdekkingsreizen door Amerika dat de Indianen hun voedsel met gemalen paprika kruidden. Hij bracht de paprika mee naar Europa, in de veronderstelling dat het om een soort peper ging. Vandaar de Engelse benaming 'pepper' voor paprika. Deze webgroep inspireert tot meer kookavontuur en meer eetplezier! Come and see...
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Heerlijke pittig gevulde champigons met geroosterde paprika, chorizo, pittige kaas en lekkere kruiden. Heerlijk als voorgerecht, maar ook heerlijke tapas of borrelhapje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Lekker vakantierecept!! Een heerlijke pittige soep die je heel goed als maaltijdsoep kunt eten. Met veel groenten en pittige chorizo. (kan ook met pittige salami!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Heerlijk snel en verrukkelijk van smaak. Heb je weinig tijd dan komt dit heel goed van pas. Super gezond! Ik heb deze keer blikjes linzen gebruikt omdat ik weinig tijd had (Bonduelle!) maar zelf gekookt nog lekkerder! Je kunt dit natuurlijk ook met andere peulvruchten maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekkere knapperige kippenpootjes, die van binnen sappig blijven door het bakken in de oven. Vielen erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Als je geen ansjovis lust oe vegetarisch eet kun je in plaats van ansjovis ook een stukje geitenkaas of feta op de paprika`s leggen. Ook erg lekker!. Dit gerecht is zo super, super lekker! De paprika`s krijgen een heerlijke pittige smaak door de ansjovis, die niet overheerst. Je kunt de paprika`s lauwwarm of koud eten. En pas op: Je eet bijna je vingers er bij op. Zo lekker om de overgebleven saus na afloop te "soppen" met een stuk stokbrood of ciabatta! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een Ehec- en hysterievrij en OVERHEERLIJK roerbakgerecht met rivierkreeftjes, paprika, taugé en prei. Ik heb in het gerecht de sambal manis gebruikt, maar minder dan is aangegeven in het recept van Onno Kleyn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekkere knapperige salade van tomaten, paprika met reepjes "jong belegen" geitenkaas, lente-uitjes en peterselie. Smullen maar! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een verrukkelijk voorgerecht of borrelhaje waar je geen genoeg van kunt krijgen. Bij ons favoriet in de zomer met een stuk stokbrood. Voor de vegetarische versie kun je de ansjovis weglaten en vervangen door een stukje feta of geitenkaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Gevulde puntpaprika's met tonijn uit de oven. Voor een warme lunch of als voorgerecht …  Lees verder »

Stevige hongaarse goulashsoep, naar Duits recept …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Heerlijke gevulde paprika's, met courgette, rijst en zachte kaas, gegaard in een mengsel van rode wijn en groentebouillon …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Hongaarse goulash; …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Zeer geschikt als bijgerecht bij ieder Chinees gerecht met vlees, gevogelte of wild …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Pittige warme rijstschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

3 groene paprika's1 eetlepel olijfoliechilisaus1 eetlepel pesto …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Dit is een heerlijke variatie op de klassieke Spaanse tortilla; makkelijk en snel hoofdgerecht voor een zaterdagavond !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een pittige warme aardappelkoek uit de pan, eigenlijk een soort tortilla ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Wokgerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Een *natuurwinkel* recept. Vegetarisch. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch
Top