ovenschotels

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! … Lees verder »
Een voordelig Indonesisch vleesgerecht, heerlijk bij witte rijst of nasi … Lees verder »
Vraag me niet hoe ik aan dit recept kom, ik vond per toeval een heel oud recepten schriftje van mezelf (zeker 40 jaar oud) en daarin staat dit heerlijke vlaamse recept … Lees verder »
Pasta, pasta en pasta wie lust het niet met koud weer. Je knapt er helemaal van op. Dit is wel een heel erg lekker ovenschoteltje. Het is even wat werk, maar dan heb je ook iets en hij barst van de romige Italiaanse smaken. De kaas maakt het helemaal af. Het lijkt moeilijk en veel werk, maar valt in de praktijk best mee. Genoeg voor 4 zéér royale porties waar iedereen van geniet, smullen dus … Lees verder »
Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. … Lees verder »
In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel … Lees verder »
Hemelse pasta met gehakt en ham gegratineerd met kaas. De saus is lekker romig en ook pittig, je kan hem zelf zo pittig maken als je wilt. Lekker want je word er helemaal warm van. … Lees verder »
Mmm… lekker wat pittigs met koud weer wat toch uitstekend vult, maak dan deze ovenschotel eens. Helemaal geweldig voor mensen die van Mexicaans eten houden. Deze is niet pittig, deze is echt heel erg spicy. Experimenteer een beetje met de smaken door te proeven want je kunt het zo hot en spicy maken als je zelf wilt. Dat is het leuke van deze schotel. Echt heel erg lekker. Dit is voldoende voor 4 zeer royale porties. Leuk met de herfst en in de winter want hier word je helemaal warm van. … Lees verder »
Een makkelijk te maken , HEERLIJK gerecht wat ook goed is voor de slanke lijn !! … Lees verder »
Dit is een heerlijk ovenschoteltje wat bovenal kerngezond is. Typisch zo`n leuk recept om je te ontdoen van allerlei restjes groente in de koelkast. Het is niet vet, past prima bij de tijd van het jaar, bevat heel veel smaak en is echt smullen! … Lees verder »
Mmmm… dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks … Lees verder »
Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen. Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree. … Lees verder »
O la la dit is lekker! Het was nog wat warmer weer en alles wat er lag aan groente moest op. Deze heerlijke ovenschotel met 1001 smaken vult niet alleen, maar doet ook nog een beetje denken aan de afgelopen mooie zomer. Best aardig om je nog even aan de Franse of Italiaanse rivièra te wanen alvorens de wintertijd ingaat en straks iedereen aan de snert en de zuurkool zit. Kortom een romig schoteltje om van te smullen! … Lees verder »
Een klein ovenschoteltje, prima in de herfst deze, maar nog met een klein vleugje zomer. Omdat het herfst is deze met aardappels bedacht en was super lekker. Maak de saus lekker pittig door met de cayennepeper te spelen want dat gaat goed samen met aardappel. … Lees verder »
Weer een ander lekker ovenschoteltje met 3 soorten (winter)groente, ham en kaassaus. Erg lekker, makkelijk te maken en heel erg gezond. Zo lekker om je vingers bij af te likken! … Lees verder »
Dit gerecht zie je vaak in Mexicaanse restaurants op de kaart staan als voorgerecht. Het grote nadeel vind ik altijd dat je een hele berg chips krijgt en maar weinig topping. Omdat ik juist die bovenkant het lekkerste vind heb ik mijn eigen recept gemaakt met minder chips en meer van die andere heerlijkheden. Wij eten het thuis dan ook niet als voorgerecht maar als hoofdgerecht omdat het op mijn manier wel een stuk machtiger is. … Lees verder »
Oktober, dè Herfstmaand bij uitstek. … Lees verder »
Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven! … Lees verder »
Herfst, Mmmm lekker snel, warm en veel dit macaroni gerecht en vreselijk lekker door al die najaars smaken. Vlot te maken, niet te vet en erg voedzaam. Ook de kleintjes smullen hiervan. Mensen die van pasta houden moeten dit eens maken want zo lekker kan pasta in het najaar zijn. Tevens een pastaschotel waar je eindeloos mee kunt variëren, zie onder. … Lees verder »
Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden. … Lees verder »