1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Ovengerechten

ovenschotels

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Voor 4 personen een complete maaltijd met verrassingen Vandaag (29-11-11) gegeten zoals Ecureuil had gedaan omgedraaid in een tatinvorm. Veel lekkerder omdat het bladerdeeg zo lekker knapperig blijft. Hoeveelheid dadels aangepast. Bedankt Nelly. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Zoveel soorten en diversiteiten, in ieder land en uit elke streek komt er wel een lekkere kaas. Daarom in deze vakantie periode misschien leuk om gerechten met kaas aan te bieden . Ga in de streek en of gebied eens op zoek naar dat heerlijke stukje kaas en neem het mee naar huis en maak er een lekker gerecht mee .Het kan Zwitserse kaas zijn maar om in de buurt te blijven gewoon een leidse kaas .Kijk eens rond bij de gerechten en maak iets met een heerlijke kaas .Eet smakelijk …  Lees verder »

De meest “vreselijk-afschuwelijk-lekkere” saus van Zuid-Afrikaners. …  Lees verder »

1 9scharrel)kip van ca. 1 1/2 kg, 1 citroen-instukken, 2 handjes verse kruiden-bijv. tijm, rozemarijn, salie en laurier, 2 tenen knoflook in plakjes, 2 el olijfolie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

1 kg kruimige aardappelen geschild, 50 gr boter of margarine, 1 rode ui gesnipperd, 300 gr rundergehakt, 1 rode paprika in reepjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 potje maïs (180 gr uitgelekt, 2 el verse munt fijngesneden, zout, peper. …  Lees verder »

2 el boter of margarine, 4 preien-in dunne ringen, 350 gr penne (pasta), 200 ml demi crème fraîche, 2 el kappertjes, 2 makrelen-gefileerd en in grove stukken, versgemalen peper en zout, 50 gr semmelbrösel (semmelbrösel is een wat grovere paneermeel, te koop in doosjes. Je kan het ook zelf maken door oud wit broodkruim te raspen of fijn te malen). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

600 gr. tilapiafilet 200 gr. franse kaas (brie)200 ons katenspek tijm, peterselie, olijfolie,peper en zout en paprikapoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

750 gr. riblappen 2 uien 60 gr. braadboter 1 blikje tomatenpuree 1 eetl. azijn 2 lauruerblaadjes 1 eetl. Bloem 1 flesje bokbier zout versgemalen peper 1 eetl mosterd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Hoewel Gruyère of Tomme de Savoie niet in een klassieke Gratin Dauphinois worden gebruikt (maar wel in een Gratin Savoyard), is het in onze streken al zeer lang de gewoonte om dit wel te doen. Laat gerust weten wat jullie ervan vinden! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een toppertje gevonden bij de database van Bon Appetit. Echt heel lekker en bijzonder. Maar liefst 80 enthousiaste reacties van mensen die het allemaal zo weer zouden maken. Bekijk de reviews http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Moroccan-Braised-Beef-230639 Perfect recept voor een slow cooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Allerlei restjes en je weet niet wat daarmee te doen? Ik maakte er een quiche mee, succes alom, ook bij onze 15 maanden oude dochter! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

4 tournedos,200g parfait van eendenlever,1 dl. rode porto,1/2 kl.vleesextract,1,5 dl.room,2 eetl.olijfolie met truffel(al tartufo bianco),peper en zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

3-G`s (Gemaakt, Geproefd, Goed bevonden) …  Lees verder »

Deze hapjes kan je supermakkelijk zelf maken, en vallen altijd in de smaak - kies zelf je beleg, veggie of met vlees of vis …  Lees verder »

Feta tomaten olijfolie knoflook chilipoeder zwarte verse peper bosuitje of peterselie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Een heel bijzonder en aparte ovenschotel. Heerlijk om van te voren voor te bereiden en als je gezin thuis komt hoef je dit alleen nog maar in de oven te zetten. Gewoon een keer proberen!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

500 g bloem, gezeefd 1 zakje gedroogde gist (7 g) 75 ml olijfolie 100 g semi-zongedroogde tomaten (potje 295 ml) 100 g zwarte olijven, zonder pit 1 theelepel grof zeezout 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden 2 plakken geitenkaas vers (a 125 g, Bettine Fromage de chevre 45+) 1 pot gegrilde paprika`s (295g) , uitgelekt en in repen …  Lees verder »

Heerlijke quiche met groente en kaassaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

4 grote filets van steenbolk 6 stronkjes witlof 10 cl room met laag vetgehalte 2 klontjes boter 1 eetlepel paneermeel peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch
Top