1. Home
  2. Kookgroepen
  3. MuffinMadness

Een beetje algemene muffin informatie!

Muffins worden ook wel snelle broodjes genoemd - snel gemaakt en snel gegeten. Ze kunnen als ontbijt of lunch, of bij de koffie of thee geserveerd worden. Probeer ze eens met soep of kaas en fruit als lichte avondmaaltijd. Muffins kunnen zoet of hartig, vezelrijk en gezond zijn. Muffins zijn verrassend gemakkelijk te maken, nog gemakkelijker dan scones. Volg gewoon de 'muffinmethode': roer de gemengde vloeibare ingredienten met enkele snelle halen door de gemengde droge ingredienten . Jr krijgt het beste resultaat als u dit met een vork doet. Het mengsel hoort wat klonterig te zijn; dit levert lichte muffins met een fijne textuur op. Door te lang te roeren worden de muffins te hoog en een beetje taai. Als je fruit, kaas of spek door het deeg doet, roer dit dan door het meel en roer niet te lang. Gebruik voor het bakken diepe muffinvormpjes. Koop de diepste vormpjes, liefst met anti- aanbaklaag. Verdeel het beslag met een metalen lepel gelijkmatig over de met olie ingevette vormpjes. Vet alleen de bodem in, anders rijzen de muffins niet goed. Let erop dat u het beslag niet meer roert tijdens het vullen van de vormpjes. Laat de muffins na het bakken 3-4 min. in de vormpjes afkoelen, neem ze er dan uit en laat ze afkoelen op een taartrek. Muffins zijn het lekkerst op de dag dat u ze bakt; serveerze warm met boter. Ze kunnen luchtdicht verpakt tot twee dagen bewaard worden. Bevroren muffins kunnen in folie gewikkeld in 10-12 min. worden opgewarmd in een matig warme oven. TIP: Alle ovens varieren en niet alle thermostaten zijn even nauwkeurig. Het kan dus zijn dat u de aanbevolen baktijden en -temperaturen iets moet aanpassen. Eet smakelijk!!!! Wil je lid worden van deze groep? Meld je dan nu aan. Ook recepten van leuke, grappige, lekkere cakes en dergelijke zijn welkom!
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Echt een toprecept! Mooie luchtige muffins met een heerlijk krokante kruimeltopping, die er iets bijzonders van maakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Muffins: 1 ei 120 ml melk 60 ml slaolie 240 ml fijngehakte gepelde kastanjes 1 appel, schoongemaakt en in kleine stukjes gehakt 360 ml bloem 120 ml suiker 1 tl bakpoeder 1/2 tl zout Topping: 80 ml fijngehakte gepelde kastanjes 120 ml bruine suiker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Super-muffins! Makkelijk te maken, kunnen nauwlijks mislukken. Heb je geen muffinvorm, dan kun je er ook een cake van maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

In Amerika worden deze muffins als ontbijt geserveerd. Mmmm... maar `s middags bij een kopje thee zijn ze net zo lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Zijn jullie ook zo gek op die heerlijke Marokkaanse/Algerijnse "loempiaatjes", waar je zoveel verschillende kanten mee op kunt? Nou, ik wel en hier heb ik weer zo`n lekker recept daarvoor..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Frisse salade, snel klaar …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

HET GEHEIM ZIT IN DE MARINADE EN IN DE DUUR VAN HET MARINEREN. De eenvoudige maar eerlijke sate van varkensvlees zonder toevoeging van katjangsaus of dergelijke. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De turkse ravioli …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Deegzakjes met yoghurtsaus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Voor als je eens een heel ander voorgerecht wilt.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Grappig hapje voor bij de Brunch …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

275 g zelfrijzend bakmeel gezeefd 70 g kristalsuiker 0.5 tl bakpoeder zout 2.5 dl karnemelk of melk 100 g gesmolten boter 1 ei, losgeklopt 200 g blauwe bessen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Eten weggooien kan ik moeilijk, dus vinden ze bij mij af en toe restanten van een vorige maaltijd terug. Maar dit slaat alles. …  Lees verder »

125 gr. Zelfrijzend bakmeel100 gr.bruine basterdsuiker1/2 el.kaneelzout1 1/2 el.olie1 ei1 pot HAK appelmoes van 210 gram  …  Lees verder »

2 eieren90 ml.zonnebloemolie140 ml.melk225 gr.bloem1 el.bakpoeder? thl.zout60 gr.basterdsuiker  …  Lees verder »

Voor 12 muffins …  Lees verder »

Soort combinatie tussen muffins en broodjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

300 gr.bloemel.bakpoedersnufje kaneelsnufje zout100 gr.bruine basterdsuiker235 ml.karnemelk1 ei5 ml.vanille extract300 gr.verse rabarber in stukjes gesneden60 gr.gehakte walnoten100 gr.kristalsuiker30 gr.zachte boter  …  Lees verder »

Lichtgroene muffins met groene vulling! ook leuk om samen met de kinderen te maken. …  Lees verder »

Leuk met koninginnedag …  Lees verder »

Top