1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Mosselpot

Welkom bij *Mosselpot*

Deze webgroep gaat over mosselen zoals overduidelijk is. Wil je hieraan meewerken meld je dan aan als lid, zodat we er samen een leuk geheel van kunnen maken.Er zijn al veel recepten voor mosselen, maar er kunnen er altijd nog meer bij!Als je wilt weten of mosselen vers zijn, hou ze dan even met de bolle kant onder de koudwaterkraan of tik tegen de schelp met een scherp mesje.Sluit de mossel zich, dan is er geen probleem. Dan leeft de mossel dus nog, dus dan is ze ook vers.Weigert ze dicht te gaan, dan kun je ze beter weggooien.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Mosselgratin met spinazie Gegratineerde mosselen, een eenvoudig en heerlijk gerecht! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Pompoenroomsoep met mosselen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Mosselen bereid in de mosselpan met n buitenlands pittig smaakje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Mosselen op z'n Frans,lekker en eenvoudig te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

5 kg mosselen 1 groot stokbrood 1 groene selderij 3 uien 1 bosje peterselie 1 bosje verse dragon 1 takje verse tijm 2 glazen witte wijn 2 dl zure room 1 citroen boter peper zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

1 bak verse mosselen (2 kilo) 2 uien 2 eetlepels zonnebloemolie 1 pot Indiase currysaus (400 ml) 1 pakje romige kokosmelk (200 ml) 1 zakje gemengde ijsbergsla extra (200 g) 5 eetlepels sladressing yoghurt 1 stokbrood …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

2 kg. verse, schoongemaakte mossel 2 tenen knoflook, gesneden 3 stengels citroengras 2 el. olijfolie 1 rode, verse peper 1 groene, verse peper 3 el. verse gember verse, fijngehakte koriander 1 el. sesamolie 5 lente-uitjes, in ringetjes 15 el. limoensap 4 dl. kokosmelk zout zwarte, gemalen peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

2 kg mosselen 4 sneetjes witbrood 3 eetlepels fijngehakte gemengde groene kruiden, bijv. peterselie, dille en bieslook 2 eieren (M) peper zout 25 gr boter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Bron: hapjes & tapas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Olijfolie 150 g pittige chorizo 2 eetlepels bloem 0.5 eetlepel paprikapoeder gemalen peper 0.5 theelepel zout 300 g gekookte mosselen 1 eetlepel in heel kleine stukjes gehakte rode paprika 0.5 theelepel gedroogde of verse tijm 2 eetlepels fijngehakte peterselie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

2 kg mosselen 1 ui 1 grote teen knoflook 2 stengels bleekselderij 2 eetlepels olie 0.5 eetlepel Thaise rode currypasta 1 zakje santen (30 g) 2 eetlepels verse korianderblaadjes (vers of diepvries van Dar?gal) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

500 g tomaten, 3 gepelde rode uien, scheutje olie, 2 el gedroogde oregano, 3 gekookte eieren, 40 g boter, 4 gepelde teentjes knoflook, 500 g gekookte mosselen uit de schelp …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

400 g mosselen, 300 g pasta naar keuze, 4 lenteuitjes, klontje boter, snufje cayennepepper, 4 el vissaus, 2 el zoute ketjap, 4 dl kokosmelk, 50 g verse citroenmelisse, 50 g verse bascilicumblad. 2 el trassi (garnalenpasta, versgemalen peper en zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept heb ik van mijn schoonzus,is om je vingers bij af te likken. ik mag mijn man hier zelfs 's nachts voor wakker maken!!!!!!!!!! …  Lees verder »

1/2 teentje knoflook 4 dl droge witte wijn 225 g geraspte Emmentaler 1 el maizena 250 g rijpe Camembert de Normandie, korst verwijderd, kaas in stukjes zout, peper nootmuskaat ca. 400 g gekookte mosselen …  Lees verder »

2 bakken verse mosselen (a 2 kilo) 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 zak Italiaanse roerbakgroentemix (400 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 100 ml rode wijn 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 bruin stokbrood  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

150 g gekookte mosselen 250 ml gezeefd mosselkookvocht (of visbouillon van tablet) 25 g boter 50 g bloem 125 ml slagroom 2 eieren 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 2 eetlepels bieslook (fijngehakt) 75 g paneermeel olie om te frituren  …  Lees verder »

Top