1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Limburgs

Limburgs

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Limburgs stoofvlees, een Limburgse specialiteit! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Een zoetzure runderstoofschotel. …  Lees verder »

Roggebrood zure zult boter …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Gepaneerde speklappen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

 …  Lees verder »

250 gr bloem15 gr gist15 gr suiker1 dl melk75 gr zachte boter5 gr zout4 el abrikozenjam Voor de kruimels: 60 gr boter60 gr boter100 gr bloem …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een streekgerecht voor koude winters, van mijn overgrootvader, slager in Venlo. In Limburgse balkenbrij wordt bloed verwerkt, daardoor krijgt het de zwarte kleur met bakken, net als bloedworst. Zo gauw het vriest maak ik het samen met mijn moeder. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 kilo riblappen, 2,5 dl. azijn, zout, versgemalen peper, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnageltjes, 8 jeneverbessen, 1 theelepel gedroogde tijm, 100 gram boter, 3 uien, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 3 eetlepels appelstroop, 3 plakken ontbijtkoek. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

1 1/4 kilo aardappelen 1 bloemkool 1 ui 250 gr. champignons 30 gr. boter,& invetten 400 gr. rundergehakt 1 zakje stroganoffsaus 2 dl. creme fraiche nootmuskaat,peper,zout 50 gr. geraspte belegen kaas  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Goede regelmatige voeding, liefst onder het drinken, houdt de carnavalist op de been. Het is handig en verstandig om een plastic zakje met kleine gehaktballetjes op zak te hebben. Eet deze onder het drinken op. De Valkenburgse slager Ernest Lebouille (zien broor is nog sjlechter...) verklapt ons zijn recept van gehaktballetjes. Oftewel de 'bol van LeBouille'. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

Fer Meessen is de visspecialist van 't Heutzputje in Voerendaal. Als oud-prins van de Waterratte uit Schin op Geul verandert hij tijdens het carnavalsseizoen zijn naam in 'Fer Forel'. Hij verklapt zijn 'oma's recept' van haringsalade (hieringsjla). Een beproefd middel tegen een kater. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Ovenschotel van kip met bladerdeeg. Makkelijk en van te voren te maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Sint-Pieter staat niet alleen bekend om zijn aardappelen, maar ook om zijn lekkere prei. De kou zal Limburg de komende tijd in een ijzeren greep houden. Hoog tijd dus voor een dikke poorsop. Heerlijk met een sneetje brood erbij. Uit het Ierste Mestreechter Kookbook van Jo Caris haalden we het authentieke recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Limburgs stoofvlees …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Regionaal

1 runderrookworst a 250 g 6 plakjes bladerdeeg 2 eetlepels paneermeel 25 g boter of margarine 750 g andijvie zout, peper 3 eieren 1 dl slagroom 100 g geraspte komijnekaas 2 eetlepels fijngesneden peterselie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Van osse boetenlanjers geliertj …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal

Rudolf met fruit …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Regionaal
Top