1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Lekkere_Voorgerechten

Hallo Smullers, Op deze webgroep hoop ik samen met jullie een mooie verzameling van de lekkerste voorgerechten (koud & warm) en amuses te verzamelen. Als je dan een etentje geeft of een romatisch diner voor 2 aan het voorbereiden bent hoef je voor een lekker voorgerecht alleen nog maar op deze webgroep te zoeken! Dus als je lekkere voorgerechten weet die er ook nog eens mooi uitzien op tafel, dan kan je ze hier kwijt. En artikelen m.b.t. de keuzes van een menu. Welk voorgerecht kies je juist wel en juist NIET bij welk hoofdgerecht. JA, ook dat is zeer welkom!!!! Eigenlijk is deze webgroep een beetje eigenbelang, maar ik hoop dat jullie er ook nog iets aan hebben. VEEL PLEZIER!!!!! Groetjes, Sonja
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een heerlijk voorgerechtje bestaande uit een schelpje met een gegratineerde ragout van oesterzwammen, magor en wat spekjes. Heel goed voor te bereiden, dus voortreffelijk voor een etentje met gasten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heel mooi, maar ook lekker voorgerecht. Ziet er heel spannend uit. Echt een succes bij een etentje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik had zin in een lekkere salade en ging eens kijken wat er allemaal voorradig was. Hieruit ontstond deze heerlijke salade. Voor wie geen koemelk kan verdragen kan de salade ook maken met geitenkaas of schapenkaas. OOk heel lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Wil jij ook wel eens een Tapas avondje geven thuis, maar je weet niet precies welke recepten je ervoor moet gebruiken en of hoe je ze moet moet maken .Onderstaand artikel kan je daar een beetje mee helpen . Dus schroom niet om gezellig met je vrienden een tapas avondje te organiseren Ideeen en recepten te over . …  Lees verder »

Een heerlijk hapje voor bij de lunch of de borrel. Heel gemakkelijk te maken. En super lekker! Als je de plakjes in vieren snijdt heb je een heel leuk klein borrelhapje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke kruidige gemarineerde champignons. Kun je warm of koud eten. Gewoon lekker wegprikken of op een stukje stokbrood. Na afloop je toastje of stokbrood soppen in de marinade!!! SMULLEN! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Heerlijke champignons gevuld met een mengsel van boursin en gorgonzola met gehakte walnoten. Ik werd hier geinspireerd door het recept van Smulweb van de Portobellos met roquefort en walnoten van Bolleken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Een heerlijk borrelhapje !!!. Heel verrassend met een vulling van blauwe kaas en champignons. Heel goed in te vriezen, dus als je een keer geen tijd hebt uit de vriezer halen, nog even 10 minuten bakken en je hebt een zalig borrelhapje of een lekker voorgerechtje. …  Lees verder »

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Romige broccolisoep gevuld met roomkaas en gebakken champignons. Weer eens iets anders. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

De foto is niet zo mooi, maar de smaak van deze champignons des te beter. Deze gevulde paddenstoelen vielen erg in de smaak bij ons en onze vrienden. Ze waren een onderdeel van het voorgerecht bij een Italiaans dinertje. (anti pasta). Deze komen zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekkere pittige champignonsalade. Kan goed voorbereid worden. Ook lekker als lunchgerecht met stokbrood. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een recept wat jaren geleden in de Allerhande stond heb ik iets aangepast. Heel erg lekker. Het pittige van de rauwe ham in combinatie met de romige kaas tegen het zoete van de honing: een aanrader! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit voorgerecht kregen we afgelopen zaterdag bij een etentje bij vrienden. Heerlijk gemarineerd, echt een fantastische combinatie met rucolapuree en venkel. Hoewel ik niet echt van venkel hou, hebben we allemaal gesmuld en wilden we allemaal het recept. Ik had het want het stond in Tip Culinair 12-2003. Wat een geluk!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Een frisse witlofsalade die niet alleen wordt gegeten als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kerst 2012 weer eens gemaakt samen met Eva (14jr). Heerlijk als bijgerecht bij eendenborstspiesjes en wortelmousse! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top