1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Kaasstolp

Kaasstolp

Welkom op de webgroep Kaasstolp die hoe raad je het zo, over kaas gaat. Veel plezier bij het bekijken ervan en misschien wordt je zelfs wel lid. Franse kazen verschillen allemaal van smaak. Van grote invloed op de smaak, met name bij de zachte kazen, is de leeftijd. In het algemeen geldt dat de smaak het meest tot zijn recht komt als de kaas goed rijp is (omstreeks de uiterste verkoopdatum). Ook de wijze waarop de melk is behandeld heeft veel effect op de smaak. Als de kaas is gemaakt van rauwe melk is de smaak veel intenser dan bij gepasteuriseerde melk.Er zijn zeer veel verschillende soorten Franse kaas. Soms lijken ze op elkaar, maar als je goed kijkt (en proeft) dan zijn er toch vaak verrassende verschillen. Aan de hand van de meest kenmerkende eigenschap (hardheid, kleur van de korst, herkomst) zijn alle kazen ingedeeld in categorieen.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

250 g harde geitenkaas (Hollandse) 200 ml witte wijn 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 teentje knoflook, gehalveerd 4 theelepels ma?zena paprikapoeder mild versgemalen zwarte peper …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Heerlijk gepaneerde geitenkaasjes opgediend met een fris slaatje en een lauwe vinaigrette met aceto balsamico. Lekker lichte lunch, maar kan ook als starter. Smakelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

2 eidooiers (middelgroot) 100 gram roquefort 1 dl. droge witte wijn 1 eetlepel fijngehakte peterselie peper zout 3 eiwitten (middelgroot) 100 gram gorgonzola 1 ei (middelgroot) 1 dl. melk 40 gram bloem 30 gram boter (+ boter om in te vetten) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Geserveerd met een gevarieerd broodaanbod en enkele lekkere kazen is dit een mooi alternatief voor de traditionele kaasschotel. Proberen dus deze mosterdip, zoetzuurdip of ketchupdip. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

50 g roquefort150 ml magere yoghurt2 el vers geknipte bieslookpepergemengde slablaadjes of een zakje gemengde sla2 rijpe peren zonder klokhuis en in dunne plakjesWat verse sprietjes bieslook, voor garnering …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 schijf ananas (uit blik) 2 eieren 125 g verse roomkaas 50 g spekreepjes 2 theelepels kerriepoeder 75 g geraspte belegen kaas 10 sprietjes bieslook 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Kinderkeuken

- 2 eieren - 100 g boter - 250 g feta - 100 g geraspte gruyere - 200 g kwark - 50 g zelfrijzend bakmeel - boter om in te vetten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

500 gram boerenbruin 100 gram haverzemelen 15 gram droge gist 325 ml water 2 eetlepels olijf olie 10 zout 8 gram oregano Voor de vulling: geraspte kaas uien …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zelf ricotta maken! Geeneens moeilijk! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijke salade als lichte maaltijd, waarin warm en koud met Provencaalse aroma's worden gekruid. De variant met gebakken appeltjes is al even lekker...bereidingstijd: 10 min. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

600 gr nicola's(aardappelen)geschild 60 ml room 1/4 theelp gemalen nootmuskaat 3 eieren,luchtig geklopt 2 eierdooiers,luchtig geklopt 75 gr bloem 250 gr stevige geitenkaas,verkruimeld 2 lp grofgehakte peterselie snufje cayennepeper plantaardige olie,om te frituren  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Griekse lunch voor 2 pers. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Lunch voor 4 pers. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Voor 1 persoon: 2 sneetjes Passendale kaas, halve baguette, 1 eetlepel rabarbercompote, radijs, pijpajuin, 20 g lollo verde, komkommer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Voor 4 pers. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

2 camembertkaasjes 6 eetlepels gekruid paneermeel 1 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel chilipoeder 1 geperst teentje knoflook 2 eetlepels bloem 2 losgeklopte eieren versgemalen peper zout radijsjes voor de garnering olie om in te frituren …  Lees verder »

250 gram bleekselderij. 2 appels (liefst Elstar) 200 gram licht belegen kaas (plat stuk) 2 eetlepels walnoten. 1/2 krop ijsbergsla. 2 eetlepels gehakte bieslook. 1 dl yoghurt. 2 eetlepels citroensap. 3 eetlepels zonnebloemolie. zout, peper. mespunt cayennepeper of scherpe paprikapoeder. 1 theelepel suiker. Was de bleekselderij. …  Lees verder »

Top