Kaasstolp

250 g harde geitenkaas (Hollandse) 200 ml witte wijn 1 bosuitje, in dunne ringetjes 1 teentje knoflook, gehalveerd 4 theelepels ma?zena paprikapoeder mild versgemalen zwarte peper … Lees verder »
Heerlijk gepaneerde geitenkaasjes opgediend met een fris slaatje en een lauwe vinaigrette met aceto balsamico. Lekker lichte lunch, maar kan ook als starter. Smakelijk! … Lees verder »
2 eidooiers (middelgroot) 100 gram roquefort 1 dl. droge witte wijn 1 eetlepel fijngehakte peterselie peper zout 3 eiwitten (middelgroot) 100 gram gorgonzola 1 ei (middelgroot) 1 dl. melk 40 gram bloem 30 gram boter (+ boter om in te vetten) … Lees verder »
Geserveerd met een gevarieerd broodaanbod en enkele lekkere kazen is dit een mooi alternatief voor de traditionele kaasschotel. Proberen dus deze mosterdip, zoetzuurdip of ketchupdip. … Lees verder »
50 g roquefort150 ml magere yoghurt2 el vers geknipte bieslookpepergemengde slablaadjes of een zakje gemengde sla2 rijpe peren zonder klokhuis en in dunne plakjesWat verse sprietjes bieslook, voor garnering … Lees verder »
4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 1 schijf ananas (uit blik) 2 eieren 125 g verse roomkaas 50 g spekreepjes 2 theelepels kerriepoeder 75 g geraspte belegen kaas 10 sprietjes bieslook 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten … Lees verder »
- 2 eieren - 100 g boter - 250 g feta - 100 g geraspte gruyere - 200 g kwark - 50 g zelfrijzend bakmeel - boter om in te vetten … Lees verder »
500 gram boerenbruin 100 gram haverzemelen 15 gram droge gist 325 ml water 2 eetlepels olijf olie 10 zout 8 gram oregano Voor de vulling: geraspte kaas uien … Lees verder »
Zelf ricotta maken! Geeneens moeilijk! … Lees verder »
Heerlijke salade als lichte maaltijd, waarin warm en koud met Provencaalse aroma's worden gekruid. De variant met gebakken appeltjes is al even lekker...bereidingstijd: 10 min. … Lees verder »
600 gr nicola's(aardappelen)geschild 60 ml room 1/4 theelp gemalen nootmuskaat 3 eieren,luchtig geklopt 2 eierdooiers,luchtig geklopt 75 gr bloem 250 gr stevige geitenkaas,verkruimeld 2 lp grofgehakte peterselie snufje cayennepeper plantaardige olie,om te frituren … Lees verder »
Griekse lunch voor 2 pers. … Lees verder »
Lunch voor 4 pers. … Lees verder »
Voor 1 persoon: 2 sneetjes Passendale kaas, halve baguette, 1 eetlepel rabarbercompote, radijs, pijpajuin, 20 g lollo verde, komkommer … Lees verder »
Voor 4 pers. … Lees verder »
Hoe lekker smaakt zoet bij hartig... … Lees verder »
200 g. bloem 200 g. boter 4 eieren 1/2 theelepel Backin 80 g. geraspte Parmezaanse kaas ca. 1 dl. lauwe melk snufje zout 4 eetlepels groene pesto 200 g. Mascarpone … Lees verder »
2 camembertkaasjes 6 eetlepels gekruid paneermeel 1 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel chilipoeder 1 geperst teentje knoflook 2 eetlepels bloem 2 losgeklopte eieren versgemalen peper zout radijsjes voor de garnering olie om in te frituren … Lees verder »
Gezien op Vitaya bij "kook je slank". 6,5 points per persoon. … Lees verder »
250 gram bleekselderij. 2 appels (liefst Elstar) 200 gram licht belegen kaas (plat stuk) 2 eetlepels walnoten. 1/2 krop ijsbergsla. 2 eetlepels gehakte bieslook. 1 dl yoghurt. 2 eetlepels citroensap. 3 eetlepels zonnebloemolie. zout, peper. mespunt cayennepeper of scherpe paprikapoeder. 1 theelepel suiker. Was de bleekselderij. … Lees verder »