1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Indische_Gerechten

welkom

Welkom KeesvD1. Ik hoop dat je geniet van de gerechten die je op basis van deze recepten wil gaan maken.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Lekker indisch kipgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Indische spinazie-soep …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

500 gr. rundergehakt; 1 groene savoye of witte kool; 1/6 blok santen; 2 eetl. olie; 3 eetl. gesneden uien; 4 theel. ketoembar; 1 theel. djinten; mespuntje kentjoor; citroensap; peper; zout  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

200 gr bloemkool; 200 gr boontjes; worteltjes; (men kan er allerlei groenten bij doen); ¼ blok santen; bouillonblok; paprika of lombok (groen + rood); 1 grote fijngesneden ui; 2 teentjes knoflook; stukje laos; salamblaadjes; eventueel trasi; eventueel peté-bonen; eventueel poulet of gehakt; zout; suiker  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

1 blok tahoe; 2 uien; 150 gr tauge; 2 eetl. gehakte selderie; olie; sap van 1 citroen; 5 eetl. gesneden uien; 1 gesneden teentje knoflook; sap van 2 teentjes knoflook; stuk assem of 1 eetl. assempap; ketjap; zout; peper; sambel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Indische spinazie-soep …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

1 pond varkenslappen; 3 aardappelen; 2 grote uien; 1 bouillonblok; 2 eetl. margarine; 3 eetl. ketjap; ½ theel. peper; ½ theel. nootmuskaat; ½ theel. gemberpoeder; 2 theel. azijn; 2 kruidnagels; so-oen of laksa (= fijne glazige Chinese vermicelli); olie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

(Indische fantasie) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

2 ons gekookte ham in dikke plakken; wat boter of margarine; een 20-tal kruidnagelen; 4 schijfjes ananas of sinaasappels in schijven …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Heet kipgerecht (dit gerecht is heel lekker) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

250 gr groene of witte kool; 250 gr sperziebonen (in drieen gebroken); 250 gr tauge; 500 gr kokosmeel; 1 theel. kentjoorpoeder; 3 blaadjes djeroek poeroet; 1 theel. trasi bakar (geroosterde trasi) met water vermengd; 1 theel. assem uit de fles; zout ; suiker …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

(Indische salade) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

¼ groene of witte kool (fijn gesneden); 1 eetl. selderie (fijngesneden); 1 prei; 1 ui ; 4 teentjes knoflook; 2 eetl. olie; zout; peper; 1 a 2 eieren  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Schol op Chinees-indische wijze …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Saus voor de ku-lu-juk maar ook heel lekker bij Ang-sio-hie (Chinese gebakken schol/tong) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Indische gekruide omelet …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

500 gr riblappen; 1 ui; 4 teentjes knoflook; 1½ vingerlengte djahe; ½ kopje olie; 4 a 5 eetl. ketjap manis (zoete ketjap); 2 kopjes water; zout; suiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Gezouten eendeeieren …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Hete soep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

(heel lekker) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top