1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Hot_and_Steamy

Hot and Steamy

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd Is nogal pittig, maar je kan dat evt afblussen door er wat yoghurt doorheen te roeren, de smaak wordt er niet minder van. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

500 gr. mosselen, 2 lente uien, 1 Spaanse peper, 2 knoflooktenen, olie, sesamolie, pale medium dry Sherry, sojasaus, 1/2 dl. kippenbouillon, 2 el, gezouten zwarte boontjes of paar el. zwarte boontjes saus, suiker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Een lekker pittig gerecht. vergt een beetje voorbereiding, maar eenmaal alle ingrediënten in de startblokken, ben je zo klaar met deze heerlijke maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

7,5 dl kippenbouillon, 2 dl kokosroom, 2 stengels citroengras (sereh)-in stukjes, 5 blaadjes citroenblad (djeroek poeroet), 2 cm verse gember-geschild en in stukjes, 2 cm verse galanga-geschild en in stukjes, 125 gr eiernoedels, 300 gr kipfilet-in reepjes, 2 el rode currypasta, 3 el zonnebloemolie, 1/2 courgette-overlangs doorgesneden en in plakjes, 1 rode ui-in plakjes, 1/2 rode paprika in dunne plakjes, 1 limoen, 1 klein bosje koriander-grof gesneden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

1 kg rundvlees in blokken 2 bakjes babi Rendang 2-3 dl bouillon van rundvleesblok 2 gesnipperde uien Sambal Badjak peper en zout allesbinder. …  Lees verder »

Hmmmmmm, als je van pittig houdt..... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

1,5 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot), scheutje oestersaus, 50 ml citroensap, 1 el Thaise rode currypasta, 100 gr noedels, 3 el arachideolie of zonnebloemolie, 4 teenttjes knoflook - gepeld en in plakjes, 200 gr shiitake - in reepjes, 200 gr cocktailgarnalen, 100 gr spitskool - in reepjes, 2 lente-/bosuitjes - in ringetjes, 1 blikje kokosmelk, 75 gr taugé, koriander om te garneren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

450 gr vlees van kippenbouten - in reepjes, 2-3 el arachideolie, 2-4 tl Thaise rode currypasta, 3 dl kokosmelk, 250 gr kleine ronde aubergines of grote aubergines - in stukken, 125 gr kerstomaatjes - gehalveerd, 250 gr groene appel - ongeschild - in reepjes, 2 rode chilipepers - zonder zaadjes - in ringen, handvol (Thaise) basilicumblaadjes, 2-3 el vissaus, eventueel suiker naar smaak, 4 limoenblaadjes (djeroek poeroet) - opgerold en flinterdun gesneden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Hele pittige, lekkere soep. Bevat tevens weinig calorieen. …  Lees verder »

*500g varkensvlees *3 uien *2 tenen knoflook *2 lomboks *2tl djahépoeder 1/2tl peper *1/2tl nootmuskaat *zout *2 el olie *1 dl ketjap *1/2 dl water …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Pp 195 kilocalorieën 8 gr eiwit 11 gr vet 18 gr koolhydraten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

450 gr rauwe gambas-ontdooid indien bevroren, 1 L. kippenbouillon of water, 3 stengels citroengras-bijgesneden, 10 limoenblaadjes-doormidden gescheurd, blikje champignons of andere paddestoelen a 250 gr, 3 el Thaise vissaus (nam pla), 4 el limoensap, 2 el lente-ui-fijngehakt, 1 el verse korianderblaadjes, 4 verse rode chilipeper-zonder zaad en in dunne reepjes, zout en gemalen zwarte peper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

4 stengels citroengras-bijgesneden en zonder de buitenste bladen, 2 x 4 dl kokosmelk uit blik, 4,75 dl kippenbouillon, 2,5 cm galangawortel, 2 verse rode chilipepers, 10 zwarte peperkorrels-gekneusd, 10 limoenblaadjes-gescheurd, 300 gr kipfilet-in dunne reepjes, 115 gr champignons, 50 gr maiskolfjes-in de lengte gehalveerd, 4 el limoensap, 3 el Thaise vissaus (nam pla), fijngehakte lente-ui en verse korianderblaadjes-voor de garnering. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

1,6 kg mosselen, 1,5 dl witte wijn, 3 tomaten, 2 el olijfolie, 1 ui-fijngehakt, 2 tenen knoflook-uit de knijper, 2 stengels bleekselderij-in dunne reepjes, bosje lente-uien-in dunne ringetjes, 1 aardappel-in blokjes, 1 1/2 tl harissa (saus), 3 el verse peterselie-fijngehakt, gemalen peper, volle yoghurt (naar wens) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Dit recept is van Rudolph van Veen, en wel heel erg lekkerrrrrrr …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Eieren in chilisaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Pittig gevulde makreel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Thaise rundvlees sate …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

Pittige varkens sate …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch
Top