1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Herfst_recepten

Herfst recepten

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Nog meer herfstige smaken in deze schattige baby taartjes. Appel, kaneel, amandel en calvados, allemaal heel erg lekker. Vooral die calvados smaakt er hemels doorheen ! Melk maakt het deeg lekker luchtig, amandel crispy en het kanelige met suiker wat zoet. Hier lust ik wel pap van. Deze kan je ook met kerst neerzetten, leuk als dessert bij de koffie, uiteraard met een glas calvados of goede cognac. Bak ze maar want ben wel benieuwd hoe men deze vindt. Wel oppassen want je (vr)eet ze achter elkaar op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

O la la deze is lekker in de donkere dagen. Deze taart zit vol herfstsmaken, de amarene kersen zijn niet heel erg zoet want dit zijn kersen die ook een zuurtje hebben. Ideaal voor desserts, gebak en ik heb ze ook wel in november "warm" in een restaurant gehad met een roomijswafel. Erg lekker was dat. Moeders kwam met dit recept aanzetten en toen kon ik wel begrijpen dat dit gerecht lekker moet zijn. Hij is niet lekker, maar heerlijk. Zoetzuur, zoet en het bittere van de hazelnoten en chocolade en ook iets romig. Deze misstaat ook niet als kerst dessert. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Echt een heerlijk krokant bijgerecht en leuk om te serveren deze, zeg maar, groenteballen. Lekker met een dot knoflooksaus met gyros of shoarma, maar ook leuk met de feestdagen om te serveren, makkelijk te maken, valt zo beslist niet uit elkaar en lukt altijd. Ook leuk en handig voor kinderen om ze op de makkelijke manier groente te laten proeven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Dat peulvruchten gezond zijn dat weten de meeste mensen wel. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Maak er een heerlijk winters prutje van en hoe je dat doet staat hieronder. Dit vindt iedereen lekker van groot tot klein. Lekker herfstig en winters op je bord. Bovendien vult het goed en je word er helemaal lekker warm van, smullen dus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Hachee anders, maar vol met echte Italiaanse smaken. Eten in de winter, maar doet je denken aan de zomer. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Deze hambuideltjes zijn heel erg leuk voor deze tijd van het jaar omdat met Sinterklaas en Kerstmis het cadeautjes gehalte erg hoog is. Het is altijd weer een verrassing wat erin zit en het leuke is dat je kunt variëren zodat je verschillende "cadeautjes" kunt maken. Ik heb kruidenkaas en geitenkaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind of welke je toevallig in huis hebt. Zorg wel voor een stevige plak ham zodat je het "cadeautje"goed kunt inpakken. Het is geschikt als hapje, amuse of als voorgerecht maar misstaat ook niet op een buffet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een wijn-balsamico sausje smaakt al hemels en helemaal in combinatie met mals vlees. De keus voor varkenshaas was dus makkelijk, maar met kipfilet werkt het ook. Pas op dat het niet droog wordt. Lekker Italiaans gekruid, verse, krokante, aardappelkroketten erbij en een groentegarnituur en de smaken spatten van je bord af. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heel leuk, denk aan de feestdagen, kerst, en verrassend voor je eventuele gasten. Ook erg lekker bij je vis of als groente bijgerecht. Ze smaken lekker krokant zijn hartig met een klein zoetje, kortom erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Dit is een weer een andere versie van langzaam gegaard runderstoofvlees. Echter dit stoofje is zo verschrikkelijk lekker dat ik hem nu, na al eens voorgemaakt te hebben, deel. Het pittige van de kruiden met het zoetzure uit de Aziatische keuken, maar zo krijg je een briljante smaak. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken op je bord. Gebruik de saus ook want die is verschrikkelijk lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Hemelse pasta met gehakt en ham gegratineerd met kaas. De saus is lekker romig en ook pittig, je kan hem zelf zo pittig maken als je wilt. Lekker want je word er helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zuurkoolstamppot is altijd lekker, maar deze is wel heel erg lekker. Deze is, zeg maar, anders want zit vol smaken. Niet moeilijk, even wat moeite doen, maar dan heb je ook wat. Vorige week geprobeerd en is me meer dan uitstekend bevallen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Lekker zo tijdens de koude herfst en winterdagen deze heerlijke romige hartige taart. Leuk om te bakken en makkelijk om te eten met eerst een kopje soep vooraf. Lekker stevig glas wijn erbij nemen en de hele avond is goed. Snij er punten van en deel die uit. Lekker van smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Mmm lekker wat pittigs met koud weer wat toch uitstekend vult, maak dan deze ovenschotel eens. Helemaal geweldig voor mensen die van Mexicaans eten houden. Deze is niet pittig, deze is echt heel erg spicy. Experimenteer een beetje met de smaken door te proeven want je kunt het zo hot en spicy maken als je zelf wilt. Dat is het leuke van deze schotel. Echt heel erg lekker. Dit is voldoende voor 4 zeer royale porties. Leuk met de herfst en in de winter want hier word je helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Ook dit is weer zo`n leuk bijgerecht (echt een krokant smaakbommetje) waar je iedereen mee verrast. De gehaktbal is van aardappels gemaakt, maar gevuld met kaas. Ik heb ze gemaakt met 3 soorten kaas, heerlijk! De presentatie is ook heel leuk en daarnaast erg lekker. Het geeft een extra dimensie aan de aardappel. Denk ook even aan de komende feestdagen want dit misstaat niet op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Vrijdag is er altijd verse vis te krijgen want dan komt de vloot weer binnen. Elke vrijdag haal ik spartelverse vis want er wordt hier elke week op vrijdagavond vis gegeten. Dit is een heel lekker recept door de mosterd, kaas en verse kruiden. En tikje met de grill en je hebt een heerlijk krokant korstje. Wel stevige witvis nemen, liefst Kabeljauw, Schelvis, Roodbaars, Heek of Botervis. Minder stevige filets vallen snel uit elkaar en dat is zonde. Vis op deze manier bereid is ontzettend lekker en echt niet moeilijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

O la la dit is een traktatie voor de mensen die van spruitjes houden. De mensen die er niet van houden die houden er wel van na het eten van deze variatie. Het ietwat bittere van de spruitjes wordt in dit gerechtje gecompenseerd door talloze andere smaken. Dit is gewoon erg lekker, probeer het zelf maar en past prima bij de tijd van het jaar dus heerlijk van smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit is een heerlijk ovenschoteltje wat bovenal kerngezond is. Typisch zo`n leuk recept om je te ontdoen van allerlei restjes groente in de koelkast. Het is niet vet, past prima bij de tijd van het jaar, bevat heel veel smaak en is echt smullen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Erg lekker en erg herfstig, maar ook weer eens iets anders. Dit bijgerecht gaat qua smaak uitstekend samen met stoofvlees (draadjesvlees). Zo hebben wij het gegeten want de bonen moesten op. Lekker van smullen want was bijzonder smakelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees
Top