1. Home
 2. Kookgroepen
 3. Gourmet_party

Welkom bij deze lekker smulwebgroep Gourmet Party Op deze site hoop ik een heleboel lekkere recepten en tips te verzamelen voor bij het Gourmetten & Fonduen!!
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Smulweblid Luckyjo (Lucy) start 2009 met een uitgebreide High Tea voor de familie. Hier vind je al haar zalige recepten mét foto`s. Zowel zoete als hartige gerechten. HIGH TEA Op zondag 4 januari 2009 wil ik voor onze familie met een kleine 30 personen een High Tea organiseren Het wordt een "zoete" en "hartige" High Tea De gasten worden verwacht tussen 15.00 en 16.00 uur Met een welkomstdrankje in de hand beginnen we met de "zoete" High Tea Tussen 16.00 en 16.30 uur gaan we proosten op het Nieuwe Jaar en zal de "hartige" High Tea op tafel komen Na het proosten willen we starten met een Gazpacho Daarvoor ben ik nog op zoek naar een lekker en simpel recept Van internet heb ik foto`s gehaald voor onze High Tea Als ik onze recepten heb gemaakt komen daar de foto`s voor in de plaats te staan …  Lees verder »

Weer eens andere chips. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Fusion

Ik wilde een soep maken en tegelijkertijd mijn nieuwe slowcooker uitproberen. De hele rode peper in de soep maakt hem "pittig" maar niet heet. (peper verwijder je naderhand) Mocht je van "heet" houden dan voeg je een fijngesneden peper toe. Ik heb de peper heel gehouden en daarna verwijderd. Kippensoep (is bewezen!) is heel goed als je grieperig of verkouden bent. En de geur! De geur alleen al maakt dat je jezelf beter voelt! Maar of je nu supergezond bent of grieperig deze soep is super lekker. Ik heb er geen vermicelli ingedaan de soep was "gevuld" genoeg. Deze soep is ook te maken in een gewone soeppan.Zorg er wel voor dat de soep alleen maar mag "trekken" dus zet een vlamverdeler onder je pan. Heel af een toe mag je "een blupje"zien maar meer ook niet. Zo krijg je een heerlijke soep! De tijd zal dan een ± 3-4 uur zijn.  …  Lees verder »

Heerlijk wokgerecht met knapperige groenten en sappige kipreepjes in een verrukkelijke oosterse saus. Snel gemaakt en ook snel gegeten omdat het zo lekker is. Denk aan 30 minuten marineren van de kipfilet …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Aziatisch

Een tijdje geleden heb ik een Cromette gewonnen. Een wat??? Ja ja een Cromette. Dat is een soort gourmetstel maar dan net een tikkie anders. In het midden zit een grote stoompan met een rekje erin waar je vanalles op kan stomen (groenten, aardappeltjes, vis, enz). Om de stoompan heen zitten 4 mini hapjespannetjes. Het is echt een leuk apparaat (van Princess), maar in het begin wist ik niet zo goed wat ik ermee moest doen. Ik heb het nu 2 keer gebruikt en ik vind het een stuk leuker dan gourmetten omdat je allemaal echt een beetje aan het koken bent. Heb jij ook zo'n apparaat en ben je nieuwsgierig naar mijn eerste Cromette-ervaring lees dan verder! …  Lees verder »

Wat is er nou gezelliger en romatischer dan met z'n tweetjes kaasfonduen bij kaarslicht onder het genot van een lekker wijntje... (liefst op een mooie warme avond in de tuin of op een koude winterdag voor de kachel) …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

We zouden gourmetten, maar we eten linzensoep …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Multi-cultureel

Een vegetarische Mongoolse pot om lekker te knoeien aan tafel …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Multi-cultureel

Weer eens iets anders op de gourmet dan al dat vlees, maar wel errug lekker!!! En je kan het in allerlei figuurtjes maken (ook leuk voor de kids aan tafel) …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Nederlands

Lekkere nagerechtjes voor bij het gourmetten. Bijvoorbeeld lekkere gebakken ananas met heerlijk ijs of Franse pannenkoekjes met slagroomijs en vruchtjes.  …  Lees verder »

Wereldse hoofdgerechtjes in het klein. Maak er kleine receptkaartjes bij en zet deze op tafel. Iedereen kan nu zijn eigen die op tafel staan.  …  Lees verder »

Deze gerechtjes vond ik in een tijdschrift en het idee is erg leuk! Gourmetten in gangen. Van voorgerecht tot nagerecht. Kies zelf de lekkerste wereldse gerechtjes uit!!  …  Lees verder »

Aan tafel koken is overal in Azie heel populair. In een prachtige fonduepan laat iedereen zijn eigen blokjes vis, flinterdunne plakjes vlees en fijngesneden groenten in de hete bouillon gaar worden.  …  Lees verder »

Geen gourmet, geen steengrill, geen grillplaat, maar zo'n gladde bakplaat voor op tafel heb je hiervoor nodig. Maar op de grillplaat zal het ook prima smaken!!!  …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Japans

Gourmetten is vaak met zo'n standaard vleesschotel. Dit artikel kan je misschien op het idee brengen om het eens een keer helemaal anders te doen. Gourmetten op z'n GRIEKS!  …  Lees verder »

Mini mini en nog eens mini …  Lees verder »

Naast al het vlees wat meestal genuttigd wordt bij het gourmetten is het ook leuk om pannenkoekjes te maken …  Lees verder »

Weer eens wat anders en succes verzekerd!!! Heerlijk gekruid vlees met bami en nasi …  Lees verder »

Top