1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Garnalen

Garnalen

Welkom op de webgroep Garnalen!Ik ben dol op garnalen vandaar. En ik denk dat ik niet de enige ben :-)! Lust jij ze ook graag? Wordt dan lekker lid en zet je recepten e.d. hier bij!Je bent na aanmelding direct lid en kunt meteen recepten e.d. op de webgroep plaatsen! Liefs, Maria
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Wie houdt er niet van en wat is er nou niet lekkerder dan heerlijk Aziatisch (Oosters) eten. Nederlanders en heel veel Smulwebbers zijn er dol op ! Je hebt ook een hele leuke mengelmoes aan keukens. Neem de Indonesische, de Chinese, de Thaise, Vietnamese, Japanse, de Indische of een mengelmoes van deze keukens (Fusion). Iedere keer als er weer een Smulweblid komt met een “goed” recept dan vindt het onder de leden gretig aftrek. Dus hier alle goede recepten en artikelen bundelen in deze kookgroep zodat al die informatie niet verloren gaat en makkelijk voor iedereen te vinden is. Kookgroep staat onder mijn beheer dus wordt netjes bijgehouden. Iedereen is van harte welkom! …  Lees verder »

En snelle, heerlijke pasta. Feestelijk door de scampi of grote garnalen. Bijzonder door het gebruik van de rucola. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Werkelijk super lekkere spaghetti. Snel en gemakkelijk te maken. Echt iets voor de zomer. We hebben er van gesmuld. ( 575 kcal. 17 gr eiwit . 32 gr vet . 54 gr koolhydraten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Flinke zak garnalen gekocht en dan weer eens kijken wat doen we er deze keer mee. Nog restje spitskool in de vriezer, dus kwam ik op dit lekkere pittige gerecht. Lekker snel en weinig calorieën dus ook voor degenen die aan de lijn doen ( plm. 230 kcal) We hebben hiervan gesmuld (in plaats van Spaanse pepers kan natuurlijk ook sambal worden gebruikt) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heerlijk romig soepje met een heel aparte smaak. Gisteren gemaakt. Viel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Garnalen wat valt er over te zeggen ,je lust ze of je lust ze niet .Maar er worden toch heerlijke en prachtige gerechten gemaakt met garnalen .Vind jij het uitproberen waard neem dan dit artikel mee en ga lekker aan de slag om heerlijke garnalen gerechtjes te maken . Eet smakelijk. …  Lees verder »

Een heerlijk en simpel voorgerecht. Snel klaar en heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen. Naast de bekende harira-soep is pastilla ook een populair gerecht. …  Lees verder »

In ongeveer 35 minuten de lekkerste cherrytomaatjes met wijn! (Dit is echt een waaaaanzinnige combinatie!!) …  Lees verder »

Prive-recept, gekregen van de kok van een klein restaurantje in Quarzazate in Marokko. Pittig en erg lekker, authentiek Marokkaans …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Een heerlijke manier van bietjes klaar maken. Ik kook de bietjes nooit meer maar rooster ze op deze manier. Vaak maak ik de dubbele hoeveelheid. Je kunt ze in het folie wel een week goed houden in de ijskast. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

* 800 gr middelgrote rauwe garnalen. * 3 teentjes knoflook. * 1 kleine ui. * 2 theelepels geraspte vers gember. *1/2 theelepel gemale kurkuma. * 2 theelepels milde kerriepoeder. * 8 kardemomzaden. * 1 theelepel komijnzaad. * 2 eetlepels plantaardige olie. * 2 grote wortelen. * 4 groene uien. * 400 ml kokosmelk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

* 2 mangos. * 1 sinaasappel. * 2 eetlepels citroensap. * 8 scampis. * 2 eetlepels olijfolie. * 40 gr suiker. * 3 eidooiers. * Versgemalen peper,zout en paprikapoeder. * Pepermunt voor de garnering. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

De kruiden en specerijen in dit recept maken de kip heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Lekker voorgerecht met een Oosterse smaak. Bij mijn etentjes altijd een succes. Als je van gember houdt eet je bijna je vingers er hij op! De saus kun je goed tevoren maken. Doe er dan nog geen boter doorheen. Vlak voordat de saus wordt opgediend de saus verwarmen en van het vuur de koude boter erdoor kloppen.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ingrediënten 225 g rietsuiker 500 g stevige pruimen 200 g boter, op kamertemperatuur ½-1 theelepel koekkruiden 4 eieren 200 g bloem, gezeefd dichte taartvorm (24 cm), ingevet …  Lees verder »

Heerlijk als lichte lunch,in dit geval wordt de mihoen razendsnel gefrituurd waardoor hij lekker knapperig wordt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top