1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Exoten

Exoten

Op deze webgroep ga ik uitheemse en minderbekende produkten, ook wel EXOTEN genoemd, behandelen. Dingen als dadels, kiwano, pepino, papaya etc. Dus die producten die hier in Nederland niet geteeld kunnen worden vanwege het klimaat. Alles is natuurlijk weer van harte welkom hier; recepten, tips, artikelen, plaatjes e.d. Ik hoop dat het je wat lijkt en lid wordt! Dan kunnen we er met zijn allen een mooie webgroep van maken. Een bepaalde periode zul je hier informatie vinden over verschillende EXOTEN. Deze periode: De Doerian Ga ook eens bij onderstaande artikelen kijken. Hier staan de exoten die al reeds behandeld zijn;Physalis of Kaapse Kruisbes De Ananas De Artisjok De Cactusvijg Nashi-pear PassievruchtenDe Doerian
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een verrukkelijk en snel recept. De mango vormt met de gorgonzola een perfectie smaakcombinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Heel gemakkelijk en erg lekker. Goed voor te bereiden.Wil je zoals Maaikeb92 de mangopuree wat steviger hebben, gebruik dan 1 blaadje witte gelatine geweekt in koud water, goed uitknijpen en oplossen in de verwarmde sinaasappelsap (niet koken en van het vuur af oplossen!). Roer dit door de mangopuree en laat de mangopuree dan minimaal 1 - 2 uur opstijven voordat je de mascarpone of crème fraîche er op doet). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik heb het recept uit Ditjes en Datjes het is een exotisch dessert dat goed voorbereid kan worden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Zoete zuiderse salade; voor 4 pers.; bereidingstijd 15 min. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Viva Mexico! Vitaminerijk en caloriearm …  Lees verder »

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Abrikozen zijn wispelturige vruchten. …  Lees verder »

Een scherpe chutney voor de liefhebbers! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Poffertjes kennen we allemaal, maar deze zijn wel heel apart ! …  Lees verder »

Een lekker toetje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

VOOR DE CHUTNEY: 100g gedroogde vijgen in reepjes, 100g gedroogde abrikozen in reepjes, 2 el bruine basterd suiker, 3 kardemompeulen, 1 steranijs, sap van 1/2 citroen. VOOR DE WENTELTEEFJES: 2 eieren, 3 dl melk, 8 sneetjes suikerbrood, 60g boter, 1/2 el suiler, 2 tl kaneel, 4 el creme fraiche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

200 gr verse dadels, 2 bananen. 2 sinasappels. 1 appel. stijfgeslagen slagroom. suiker en het sap van 1 limoen. …  Lees verder »

Hoofdgerecht voor 4 personen. 100 gram ongezouten pecannoten, 50 gram pijnboompitten, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 middelgrote rode ui, 2 rijpe mango?s, 4 eetlepels citroensap, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel sambal oelek, 4 enkele kipfilets, Zout, 50 gram boter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

75 g zachte boter100 g dadels, zonderpit en in stukjes gehakt100 g lichtbruine suiker1/2 tl vanille-essence100 g volkorenbloem1,5 tl bakpoeder1 zeer rijpe banaan, geprakt2 grote of 3 kleine eierenVoor de toffeesausul>75 g donkerbruine suiker50 g boter2 el koffieroom …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

100 gram bloem200 ml melkbeetje zout2 eierenroomboterVoor de vulling:2 mango's500 ml volle yoghurt2 el creme fraichemunt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een feestelijk "vegetarisch" nagerecht; Voor 8; Kooktijd: 1 u. en 25 minuten; recept van het artikel Feestmenu's …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal
Top