1. Home
  2. Kookgroepen
  3. EITJE

EITJE

Welkom op webgroep het Eitje. Lust je graag eitjes? Op welke manier dan ook? Kom dan ook bij de webgroep, je kan dan alles hier plaatsen wat je wilt en het blijft ook op je eigen pagina staan. Dus meldt je aan, schrijf wat in 1 van de witte vakjes (vlak boven het gastenboek of helemaal onderaan de pagina) en je bent direct lid! Groetjes, Maria. P.S. Deze webgroep is van Helenben, maar die kan wegens ziekte de webgroep niet bij houden. Ze heeft me gevraagd dat voor haar te doen.Gebruikt lettertype: Ambientte downloaden op: www.fonts4you.com
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

3 eieren mayonaise cocktailsaus knoflookpoeder peper zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Ik gebruik een milde, romige jonge Goudse Kaas voor deze soep, maar je kunt om het even welk type van Goudse kaas gebruiken. Ik serveer deze soep met wat stevig volkoren brood of een ham en kaas tosti, die de smaken van de soep goed ondersteunt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit stamppotje is leuk en lekker voor de overgang van de seizoenen, zomer/herfst of lente/zomer. Geen zware winterstamppot maar een wat "lichtere" versie. Dit komt natuurlijk door de frisheid van de sla. Ideaal als je nog niet helemaal toe bent aan hutspot of boerenkool. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld sukade lapjes of andere vleesstoofschotels. Voor dit stamppotje kun je het beste voor de wat stevigere sla soorten kiezen zoals: rucola, ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla. De camembert en het katenspek maken het geheel tot een wat uitbundiger gerecht. Je kunt het ook gewoon wat simpeler houden door deze ingrediënten weg te laten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kijkje achter de schermen bij de Smulweb Keukenagenda …  Lees verder »

* 12 stuks eieren * 120 gr melkchocolade * 120 gr pure chocolade * 120 gr witte chocolade * 4 eetl suiker * 1 potje gekleurde hagel (taart garnering) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

* 100 gr boter * 250 gr champignons in plakjes * naar smaak zout en peper * 8 eieren * 6 eetl kookroom of koffieroom * 1 eetl versgehakte tijm of 1 theel droge * 2 eetl gehakte peterselie of bieslook * 200 gr camembert in dunne plakjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

* 20 stuks eieren * 1/2 - theel dijon mosterd * 1/2 theel paprikapoeder * naar smaak zout en vers gemalen peper * 1 mespunt chilipoeder * 2 eetl tomatenketchup * 3 eetl mayonaise * 5 druppels tabasco * 1 sjalotje zeer fijn gehakt * 1 augurk zeer fijn gehakt * naar smaak gedroogde peterselie of bieslook ter garnering …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

* 4 eieren * naar smaak zout en peper * 2 sneetjes witbrood zonder korst fijn verkruimeld * 2 eetl sesamzaad * naar behoefte frituurolie * 50 gr bloem * 1 eiwit losgeklopt * 75 gr jonge bladsla of veldsla voor dressing: * 4 eetl olijfolie * 2 eetl citroensap …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

* 4 stronkjes witlof * 4 eetlepels majonaise * 1 theelepel ketchup * eventueel 1 appel in stukjes * eventueel wat kleine blokjes kaas * naar smaak peper en zout * naar smaak witte wijn * 1 blikje mandarijnpartjes * 3 hard gekookte eieren …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

* 200 gr zandtaartdeeg ( www.smulweb.nl/recepten/1394699/Zandtaartdeeg ) * 6 eieren * 100 gr spekreepjes * zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Schots

* 400 gr groene asperges. * 400 gr witte asperges. * 1 1/2 liter groentebouillon. * 3 uien. * 500 gr eekhoorntjesbrood. * 3 eetlepels olijfolie. * 1,5 dl kalfsfonds. * 2 dl crème fraîche. * 2 eetlepels Madeira. * 10 gr truffel. * Versgemalen peper & zout. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

* 4 eieren. * 800 gr aardappelen. * 8 klein worstjes,liefst gerookt. * 3 sjalotten. * 2 rode paprikas. * 4 eetlepels olijfolie. * 2 eetlepels gesnipperde peterselie. * Peper & zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 12 eieren. * 1/2 krop krulsla. * 100 ml yoghurt. * 1 theelepel paprikapoeder. * 50 gr zwarte olijven. * 1/2 bosje bieslook. * 1 kleine venkel. * 1 eetlepel citroensap. * 1 theelepel zout. * Grofgemalen gemengde peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

4 stevige vlees tomaten.*4 eieren.*zout-peper.*1 eetl: geraspte parmezaanse kaas.* 2koffie lepels olie.*1koffielepel fijn gehakte basilicum.*? teentje knoflook uitgeperst.* …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Ken de eiercode. …  Lees verder »

Ei pocheren, lekker makkelijk in de magnetron …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Voor grote eters een winters voorgerecht - voor kleine eters een prima lunch. Smakelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Hardgekookte eieren met pesto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Alweer zo'n geweldig zomers recept! En een feestje aan ingredienten... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top