1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Curry_pagina

Curry pagina

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Bodem 25 g basterdsuiker 50 gram boter in blokjes 75 gram bloem Half ei Mespuntje zout Mascarponevulling 250 gram mascarpone 2,5 blaadje gelatine 75 g poedersuiker 1,5 eetlepel citroensap Geraspte schil van 1 citroen 2 eieren Coulis 200 gr rode bessen suiker Scheutje Limonchello (Italiaanse dank) Scheutje water Reep chocola …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

In de Thaise keuken zijn currypasta's erg populair. Ze worden in alle kleuren van de regenboog gebruikt en meestal zelfgemaakt. 'Kaeng khio wan' staat voor groene currypasta. Zelfgemaakte currypasta's kunnen circa een week worden bewaard en zelfs worden ingevroren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

Deze Indiase lamscurry is heerlijk pittig van smaak. Serveer met wat knapperig roergebakken groente en basmatirijst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

1 ei 3 eetlepels paneermeel 1 zakje Tikka Masala-pasta (80 g) 500 g rundergehakt 3 eetlepels olie 1 grote ui, grofgesnipperd 350 g bloemkool, in roosjes 300 g broccoli, in roosjes 250 g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes 250 ml vleesbouillon (van 1/2 tablet) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

75 g snelkookrijst 2 eieren 3 bosuitjes 3 tomaten 1/2 pot curry roerbaksaus kokos-ananas (a 250 g) 1/2 zakje verse koriander (a 15 g) 2 eetlepels sladressing naturel …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

500 g (diepvries) gepelde tijgergarnalen 3 bosuitjes 3 tenen knoflook 1 rode peper 3 eetlepels (roerbak)olie 1 eetlepel milde kerriepoeder 200 ml romige kokosmelk (pakjes van Conimex) 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Geurige groene kipcurry: 4 kipfilets, elk in 5 stukken gesneden olijfolie 4 dl kokosmelk uit blik 1 handvol gehakte pistachenoten korianderblaadjes Groene currypasta: 6 lente-uitjes, gewassen en schoongemaakt 4-6 middelgrote groene pepertjes, van zaad ontdaan en fijngehakt 2 tenen knoflook 1 eetl. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt 1 eetl. korianderzaad, fijngewreven of geplet 1/2 theel. zwarte peper uit de molen (zee)zout uit de molen naar smaak een 1/2 handvol limoenblaadjes, in stukjes gescheurd 2 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt 2 flinke handen vol verse basilicum, met de stengels 3 flinke handen vol verse koriander, met de stengels 3 eetlepels extra virgin olijfolie gehakte schil en sap van 1 limoen Salade/relish: 16 kers/cherrytomaatjes, in vieren gesneden 1/2 verse kokosnoot, geschrapt of geschaafd 1 theel. basilicum of koriander een stuk komkommer van 15 cm, geschild, van zaad ontdaan en grof gehakt 1 rood pepertje, dun gesneden 1 eetl. olijfolie zout peper sap van 1-2 limoenen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

1 zakje verse koriander (15 g) 2 cm verse gemberwortel 2 sjalotten 8 teentjes knoflook 1 stengel sereh (citroengras) 2 rode pepers 1/8 blok trassi oedang (garnalenpasta, a 25 g) 1/2 theelepel komijn (djinten) 1 theelepel gemalen laos 3 eetlepels zonnebloemolie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Sumatraanse rundvleescurry …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pakje a 450 g) 1 duopakje magere spekreepjes (250 g) 1 zak gesneden prei (300 g) 1 zak aardappelgolfjes (450 g) 1 pakje korma curry pasta koriander & kokos (80 g) 1 pakje romige kokosmelk (200 ml) 4 eieren (M) 75 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

1 knolselderij 1 komkommer 1 rode paprika 3 eetlepels zonnebloemolie 2 schaaltjes kalkoenreepjes (a ca. 250 g) 1 pak Chinese eiermie 3-4 eetlepels rode Thaise currypasta (pot a 225 g) 1 blik kokosmelk (400 ml) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

300 g basmatirijst 2 uien 500 g vleestomaten 1 mango 1 pot Indiase currysaus (400 ml) 3 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

2 eetlepels Thaise groene currypasta 3 eetlepels olie 2 varkenshaasjes, in dunne plakjes 1 schaaltje minima?skolfjes (125 g) 1 rode ui, in dunne partjes 200 g peultjes, schoongemaakt 200 ml kokosmelk 1/2 zakje stoneleeks (a 8 stuks) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

2 sjalotten 2 rode pepers, van zaadjes ontdaan 1 teentje knoflook 1 cm verse gemberwortel, geraspt 1 zakje verse koriander (15 g), grofgehakt 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetlepels zoete chilisaus 1 eetlepel limoensap 3 eetlepels olie 200 ml kokosmelk 1-2 eetlepels Thaise vissaus 600 g kabeljauwfilet …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

1 rode peper 3 eetlepels roerbakolie 500 g magere runderlapjes, in blokjes 3 sjalotten, in vieren 2 aubergines, in grove stukken 200 ml kokosmelk 1-2 eetlepels Thaise groene currypasta 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet) 2-3 eetlepels Thaise vissaus 1 eetlepel bruine suiker 1 zakje stoneleeks (8 stuks), in stukken van 4 cm 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

1/2 eetlepel korianderzaadjes 1/2 eetlepel witte peperkorrels 5 teentjes knoflook, fijngesneden 1 theelepel grof zeezout 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden 500 g magere rib-/runderlappen 1 blik kokosmelk (400 ml) 750 g pompoen, geschild 1/2 rode peper, in reepjes 1 eetlepel Thaise vissaus …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

700 g magere hamlappen 2 (rode) uien 2 teentjes knoflook 50 g boter 2 eetl. gembersnippers 2 theel. ketoembar (gemalen koriander) 1 theel. djinten (komijnpoeder) 1 eetl. kurkuma (koenjit) 1 theel. cayennepeper 2 eetl. tomatenpuree of gezeefde tomaten 2-3 eetl. allesbinder 125 ml zure room …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

6 eieren 2 eetlepels olie 2 uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, uitgeperst 2 cm verse gemberwortel, geraspt 1 1/2 eetlepel milde Indiase currypasta (pot) 3 tomaten, in stukjes 1 pak naanbrood (voorgebakken, 2 stuks) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

1 ui 300 gram lamsvlees (van de schouder) 1 kleine banaan 25 gram boter 1 eetlepel kerriepoeder 1 dl droge witte wijn zout peper 1 dl yoghurt 2 eetlepels slagroom 3 eetlepels geraspte kokos …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Keuken: Sri Lanka …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top