1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Combi-Stoomoven

Rijst & Pasta

Rijst en pasta dienen altijd in water gekookt te worden, omdat deze graanproducten water moeten opnemen om gaar te kunnen worden. Voor de meest gebruikte rijstsoorten zoals bijvoorbeeld Surinaamse rijst, snelkook-, pandan- of basmatirijst, neemt u op 250 gram rijst 4 deciliter water. Wanneer u een pak rijst koopt staat vaak op de verpakking aangegeven dat de kooktijd 8 minuten is en dat de rijst nog 15 minuten ‘droog gestoomd’ dient te worden alvorens de rijst geserveerd kan worden. Wanneer u rijst gedurende 20 minuten op 100 °C in de stoomoven bereidt dan is de rijst direct klaar om te serveren. Bij pasta heeft u geen afgemeten hoeveelheid water nodig. Laat de pasta in ruim water garen.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

De lekkerste ijstaart die ik ooit geproefd heb!!! Echt een topper. …  Lees verder »

Onze kok staat klaar... en het wordt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker hartig/pittig soepie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk en makkelijk hapje uit je combi-stoomoven en nog mager ook. …  Lees verder »

Top