Brood

? 500 g Varkenshaas ? 150 g rauwe ham (mooie plakken) ? 1 citroen ? 20 blaadjes salie (verse) ? 1 teentje knoflook ? 2 eetlepels Italiaanse kruiden (verse, fijngehakt) ? 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) ? snufje peper (4 seizoenen, versgemalen) … Lees verder »
Deze gefrituurde deegrepen worden in Spanje als ontbijt gegeten. Basisrecept en twee varianten: een zoete en een hartige. … Lees verder »
1.Pitabroodjes met curry: Meng 2 el fijngehakte verse koriander en verse peterselie met 1 theelepel fijngehakte knoflook door 150 g verse roomkaas en vul 4 pitabroodjes. Roer 2 theelepels milde currypasta (potje,Patak's) en 3 el olie door elkaar en bestrijk de broodjes met deze olie. Rooster de broodjes in ca. 4 minuten knapperig bruin op de barbecue, keer halverwege. 2.Mediterraan brood: Snijd een voorgebakken ciabatta elke 2 cm in en bestrijk het brood royaal met olijfolie. Vul de inkepingen met plakjes knoflook, verse tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes en 100 g verkruimelde zachte geitenkaas. Verpak het brood in aluminiumfolie en rooster het in 30 minuten knapperig bruin op de barbecue, keer halverwege. 3.Pittig Turks brood: Pureer ? potje gedroogde tomaatjes op olie in de keukenmachine en meng 1 dl olijfolie, 1 el chilipoeder en royaal versgemalen zwarte peper erdoor. Bestrijk dikke sneden Turks brood met dit mengsel en rooster ze in ca. 6 minuten goudbruin op de barbacue, keer halverwege. Strooi er wat zeezout over. … Lees verder »
Heerlijk bijgerecht bij een italaanse tomatensoep bijvoorbeeld. … Lees verder »