Barbeque recepten

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. … Lees verder »
Met fruit weetjes en 130 recepten met fruit in de hoofdrol. … Lees verder »
Gepofte aardappels behoren op elk barbecuefeest tot de vaste gasten. Omdat ze gemakkelijk te bereiden zijn, natuurlijk. Maar vooral ook omdat ze op zo enorm veel verschillende manieren kunnen worden gevuld. … Lees verder »
Dit is een lekkere pittige rauwkost voor bij de bbq. … Lees verder »
Wat op de BBQ kan ook binnenop de grill … Lees verder »
24 kippenvleugels 16 lange houten spiesen Voor de M a r i n a d e : 1 tl paprikapoeder 1 tl kerriepoeder 1 mespunt knoflookpoeder 1 mespunt chilipoeder 1 tl zout 2 el olijfolie 1/2 uitgeknepen citroen Voor de S a l a d e : 2 komkommers 2 takjes munt, alleen de blaadjes 4 el dikke yoghurt zout en peper … Lees verder »
Makkelijk en snel gemarineerd voor op de barbecue … Lees verder »
Apart, leuk en lekker pakketje voor op de bbq … Lees verder »
Bijgewerkt op 28 januari 2010. Van Franse vrienden kreeg ik dit simpele zomerrecept. Een zeer verrassende salade met rauwe wortels (geraspt), sinaasappel en knoflook (plus eventueel een mandarijn). Als ik dit voorgerecht in Nederland maak voor b.v. vrienden of familie, dan willen ze bijna allemaal het recept meteen hebben. Eerlijk gezegd: toen ik dit voor het eerst proefde, heb ik ook direct het recept gevraagd... en gekregen. Zo zou ikzelf dit recept kunnen bedenken (kom er maar op), maar de Franse keuken is juist beroemd omdat ze van niets iets kunnen maken en dan kom je als nuchtere Nederlander niet op het idee. In Nederland gooien we meestal alle etensresten weg. In Frankrijk is dat ondenkbaar. Als je iets eet in de avond, dan krijg je bij de volgende lunch vaak hetzelfde opgediend als voorgerecht/bijgerecht, maar dan koud (restanten van vlees, kip, vis, salade, rijst (couscous) etc.). Gek genoeg valt dit nauwelijks op. Dat geldt echter niet voor dit zomerrecept! … Lees verder »
Saus die een glimmend laagje op het vleesmaakt, als het gegrilld of van de BBQ afkomt. … Lees verder »
400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper … Lees verder »
Al mijn barbecue recepten op een rijtje Ik komt van oorsprong uit een BBQ land waar minstens door iedereen 1-3 keer per week gebarbecue worden. (winter en zomer) … Lees verder »
Heerlijke zalmsalade voor bij de bbq op stokbrood of als maaltijd. … Lees verder »
Heerlijke frisse komkommersalalde … Lees verder »
4 forellen 2 citroenen 8 laurierblaadjes 2 eetlepels olie … Lees verder »
Lumbard mosterd. Gebaseerd op het "Lumbard Mustard" recept uit de "Forme of Cury" (14e eeuw) … Lees verder »
Dit recept combineert gloeiend hete kip met koele, verfrissende yoghurt, komkommer en munt. De combinatie van verse en gedroogde munt versterkt de muntsmaak … Lees verder »
Dit recept combineert gloeiend hete kip met koele, verfrissende yoghurt, komkommer en munt. De combinatie van verse en gedroogde munt versterkt de muntsmaak … Lees verder »
Thee, Vruchtensap, Anders … Lees verder »
Lekker bij een barbecuefeest: verrassingspakketjes gevuld met tomaat en geitenkaas, op smaak gebracht met citroensap, peper en tijm. … Lees verder »