1. Home
  2. Kookgroepen
  3. Bagels

Bagels

De bagel is zo Newyorks als Central Park en Wall Street. De laatste jaren echter is het unieke broodje een zegetocht door Amerika begonnen. Nu zijn bagels overal te krijgen - het is een massaprodukt geworden. Maar puristen (en ook gewone liefhebbers) houden vol dat de beste bagels nog steeds alleen maar in de Big Apple worden gemaakt. 'One of those donuts, please.' Trots op zoveel kennis van het lokale voedsel, wijst de gezette toerist in de Newyorkse delicatessenzaak op de stapel ronde broodjes met een gat in het midden. 'One donut for you sir', zegt de verkoper met een gemene grijns. De toerist snelt naar buiten, de bruine zak met zijn koopwaar stevig in de hand. Daar, op een straathoek, volgt de kennismaking van Joe Tourist met Newyorks meest fameuze broodje. Hij haalt zijn ontbijt uit de zak en voelt meteen aan dat de donuts hier wel behoorlijk zwaar zijn. Hij zet een hap in het glimmende, harde ronde broodje en constateert dat het net zo stevig smaakt als het oogt - en weinig met een donut heeft te maken. Dit is geen zacht en luchtig stukje deeg, maar een taai, grauw ogend broodje dat wel een heel speciale smaak heeft. De toerist heeft de bagel ontdekt.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep
Top