Witches Cheese
Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!.De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken.Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs.Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging.Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is.Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !!Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel.De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel.Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer ...
Lees verder