Rillette van varkensvlees uit de slowcooker
Wie ooit in Frankrijk is geweest kan het bijna niet zijn ontgaan: rillettes worden o-ve-ral gemaakt, verkocht en geserveerd. En niet zonder reden, want in het land der levensgenieters wordt deze vettige lekkernij gezien als het paradijs op aarde.Wat is het precies?Als we het hebben over rillettes, dan gaat het over een boers gerecht uit Frankrijk, ontstaan als manier om taai vlees van oude varkens mals te maken. Het werd dus oorspronkelijk gemaakt van varkensvlees, maar we zien tegenwoordig steeds meer varianten van gans, konijn, eend en zelfs vis.Om tot het gerecht te komen, wordt het vlees in veel (ganzen- of varkens-)vet gesmoord totdat je het volledig uit elkaar kunt trekken (net als bij pulled pork). Het vlees wordt dus niet echt gebakken en het smoren gaat vaak gepaard met extra smaakmakers als laurier, peper, zout en andere kruiden. Vervolgens wordt het gemengd met het vet (of zelfs een beetje extra) en moet het stollen in een speciale terrinevorm. ...
Lees verder