Broodcake zoals mijn moeder (RIP) altijd maakte.
Ik draag dit recept op aan mijn moeder, die op 16 juni 2013 op bijna 101-jarige leeftijd is overleden. Rust In Vrede mams. Voor altijd in mijn hart en gedachten.Aan deze cake (sommigen noemen het pudding) heb ik hele goede jeugdherinneringen. Mijn moeder (RIP) maakte dit wanneer zij brood over had. Mijn ouders (RIP) hebben beide wereldoorlogen meegemaakt en eten weggooien was taboe. Brood dat niet meer vers was werd dan alijd in een aparte, droge trommel bewaard op een koele, droge plek totdat er genoeg brood was om de broodcake te maken. Wanneer mams de cake maakte, rook het hele huis naar vanille, rum, citroen en kaneel en de geur tijdens het bakken rijkte tot zelfs buiten. Ik kom uit een groot gezin dus mams maakte altijd genoeg (van wat dan ook) om een heel weeshuis (of de buurt, haha) te voeden. ...
Lees verder