Afrikaanse Bobotie, naar eigen recept
Deze hartig-zoete ovenschotel uit Zuid-Afrika heeft in Nederland met name bekendheid verworven door de maaltijdpakketten van KNORR.Je kan bobotie ook heel makkelijk zelf maken, zonder pakjes en zakjes! Het resultaat is verbluffend lekker en totaal anders dan het baksel dat uit de maaltijdpakketten komt. In mijn zoektocht door kookboeken en op het wereldwijde web naar 'de echte' bobotie, kwam ik veel recepten tegen. Allemaal verschilden zij van elkaar en allemaal claimden zij het meest authentiek en meest Zuid-Afrikaans te zijn. Na veel (geslaagde en minder geslaagde) uitprobeersels, heb ik daarom mijn eigen draai aan de bobotie gegeven. In mijn versie gebruik ik bijvoorbeeld vijgenjam inplaats van abrikozenjam. Ook voeg ik een appeltje toe, iets wat eveneens in veel recepten niet voorkomt (overblijfseltje van de KNORR maaltijdpakketten). Al met al is succes gegarandeerd!Smakelijk! ...
Lees verder