Rundvlees (1 recept)

Biefstuk à la Loetje

Nu alle horeca gesloten is vanwege het Corona virus mis ik niets zo erg als een perfect gebakken biefstuk want een perfect gebakken biefstuk is toch wel een vak apart. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik daar zelf soms nog wel eens moeite mee heb. Er zijn natuurlijk een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden zoals natuurlijk de kwaliteit van het vlees, de temperatuur van de biefstuk (op tijd uit de koelkast) even laten rusten na het bakken en dan natuurlijk de vuistregels hoe wil je hem hebben? Blue (rare), saignant (medium-rare), medium, à point (medium to welldone)  of bien cuit (welldone). Die laatste moet je heel snel vergeten want dat noemen ze in de horeca een "schoenzool".De lekkerste biefstuk die ik in ooit heb gehad was toch wel bij "Loetje" een begrip in biefstukkenland. Ze bakken de biefstuk daar standaard saignant (medium-rare) in de pan, en wel in Bleu-Band. . . . . . heel veel Bleu-Band. Misschien ook niet onbelangrijk om te weten is dat je ALTIJD een ossenhaasbiefstuk op je bord krijgt. N.B.: Eerlijkheidshalve moet ik hierbij vermelden dat de biefstuk van mijn foto geen ossenhaas was en dat de boter waarin ik die gebakken had geen Bleu-Band was, dat komt omdat ik ten tijde van deze lock down maar 1x per week boodschappen doe en dus niet de vereiste spullen in huis had. Om het goed te maken zal ik ook mijn foto bijplaatsen van de originele "Loetje" biefstuk.TIP: Lekker voor erbij is deze salade-a-la-loetje ... Lees verder

wilmiewillemse

Home Recepten