1. Home
  2. Community
  3. zelma1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is een heel eenvoudig recept voor Amerikaans gehaktbrood dat niet kan mislukken. Het is heel snel klaar en erg lekker! Klaar in 1 uur 10 minuten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Kippensoep zoals kippensoep moet zijn …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit komt uit de Vrekkenkrant en smaakt subliem! Deze hoeveelheid zou in de winkel FL 24,- kosten en kost zo FL 5,79 …  Lees verder »

Dit recept is zo lekker! Ik kwam dit weer eens tegen bij mijn slankrecepten en om het niet weer kwijt te raken (ik ben nu eenmaal een chaoot) zet ik het op Smulweb. Daar kan ik het zo vinden en misschien kan ik het dan delen met andere Smulwebbers die ook wel eens de slanke versie willen maken, wie weet? Dit is natuurlijk niet de originele versie van Chakchouka maar dit gerecht heeft weinig ingrediënten en is snel klaar! En dat een slankrecept heel lekker kan zijn bewijst dit recept maar weer eens! Ben je niet op dieet neem dan meer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Een echte SNERT zoals SNERT hoort te zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne.... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een traditie in ons gezin, ook de volgende dag nog lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Lekker basisrecept voor koekjes, met ontelbare variatiemogelijkheden! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Blijft leuk om te doen en de kinderen helpen er graag bij, ik vond het tenminste geweldig als ik koekjes mocht uitsteken en het ''overgebleven'' deeg mocht opeten, mmm, nog steeds vind ik persoonlijk het deeg lekkerder dan de koekjes, hahaha …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit is DE dressing voor een salade of om je Carpaccio zo te laten smaken als in een restaurant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Zelf nacho`s maken is niet moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Eerst maak je zelf tortilla`s, die snijd je op in stukken en vervolgens frituur je ze een ongeveer halve minuut. Erg leuk om te doen en ontzettend lekker! Het recept is voor 12 tortilla`s. Uit elke tortilla kun je ongeveer 8 nacho`s halen. Dit recept is dus voor een flinke berg nacho`s. Drie tortilla`s maken genoeg nacho`s voor 2 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

* 750 gr bloem * 270 ml lauwe melk * 70 gr gist * 3 eieren * 2 eidooiers * 15 gr zout * 0.5 zakje vanillesuiker * 400 gr zachte boter * 500 gr parelsuiker of wittebasterdsuiker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Voor 10 wafels  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

* 3 uien * 2 eieren * 2 witte boterhammen * 750 gr. half-om-half gehakt * zout en peper * snufje nootmuskaat * 1 tl. paprikapoeder * 100 gr. gesneden ontbijtspek * 500 gr. trostomaten * 4 el. donkere basterdsuiker * 75 ml. witte wijnazijn …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans
Top