1. Home
  2. Community
  3. yvette39
  4. Kookboek groente
Kookboek "groente"

Herfst: rode kool is er weer volop vers van het land. Deze versie maak ik al jaren en is beslist géén basisrecept. Deze is zoveel lekkerder dan uit een pot van HAK of een zak van AH. Maak een flinke portie, gebruik wat je nodig hebt en vries de rest in ! Dit leent zich prima om in te vriezen en blijft dan minimaal 5 maanden goed (de hele winter). Maak een XXL portie en geniet ervan gedurende de donkere en gure, kille, dagen. Rode kool is daarnaast ook nog eens heel gezond en vezelrijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Lekkere knapperige broccoli en heerlijk zacht van smaak. Wij vinden het altijd heerlijk. Heel snel klaar. Echt iets als je geen tijd hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Zo`n lekkere combinatie. De shoarma kruiden door het gehakt geven de witlof een hele lekkere smaak. Weer eens heel iets anders. Je kunt de witlof natuurlijk ook nog pittiger maken door er een Spaanse peper door te doen. Ga ik volgende keer proberen. Ik heb zelf de aardappelen geschild, in schijfjes gesneden en plm. 4 minuten gekookt en af laten koelen. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare aardappelschijfjes gebruiken, maar ik vind de zelf gekookte veel lekkerder en is ook goedkoper! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Heerlijke combinatie van het Oosterse gekruide gehakt met de bloemkool. Wilde eens iets anders en dit kwam eruit. Gaan we echt vaker eten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Nou het is weer herfst want dat is wel te merken aan het weer. Dit is een goddelijk hapje wat ertussenin zweeft. De zomer met een overgang naar herfst. Niet alleen dat, nee het is verschrikkelijk lekker! Om alvast in de stemming te komen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

De broccoli moest op want ik had nogal veel goedkope groente liggen dus heb ik de broccoli ook maar weer eens lekker klaar gemaakt. Het is een ovenschoteltje geworden, maar lijkt ook een klein beetje op een quiche. Twee in één dus en leek me wel grappig. Ik hou van smaak dus heb er weer flair aan gegeven met ui, knoflook, bacon en 2 soorten lekkere, niet te vette kaas. Kortom weer walgelijk lekker smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Lekker met vlees kerrie als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Met snijbonen kun je veel doen. Ik maak ze lekker door ze heel zachtjes te smoren met uitjes, knoflook en gebakken tomaten. Net een beetje meer....! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Weer een van Jamie Oliver. Het is een heerlijk bijgerechtje. Deze uien zijn lekker zoet en smaken te gek bij gebraden vlees. …  Lees verder »

Volgens Jamie Oliver zijn dit 's werelds beste gebakken uien, met rozemarijn en pancetta. Lekker bij vis, maar ook bij kip.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

400 gram sperzieboontjes, 2 uien, 2 knoflooktenen, 1/2 blok santen, 1 rode lombok, 2 eetlepels olijfolie, 3 theelepels sambal oelek …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken; zout; versgemalen peper; 500 gram (wijn)zuurkool; 200-250 ml melk; 25 gram boter; 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie; 2 lente-/bosuitjes, in ringen; 125 ml crème fraîche; 150 gram rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger); 2 eetlepels mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Met deze witlof zijn diverse vullingen mogelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekkere groenten/vlees tajine, te bereiden in een tajine of in een (snelkook-)pan.....  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top