1. Home
  2. Community
  3. yvette39
  4. Kookboek rundvlees
Kookboek "rundvlees"

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Een recept van BBC, maar ik heb het naar eigen smaak aangepast. Je kunt ook cippolataworstjes gebruiken, maar neem er dan een paar meer. Ik gebruikte de tomatenstukjes met italiaanse kruiden van de Plus . Ik ga het ook proberen in de slowcooker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

BOSANSKI LONAC is een traditioneel Bosnisch gerecht die op een aparte manier wordt bereidt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Balkan

SLOVENSKI GOLASH :Een recept van mijn moeder …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Dit gerecht zie je vaak in Mexicaanse restaurants op de kaart staan als voorgerecht. Het grote nadeel vind ik altijd dat je een hele berg chips krijgt en maar weinig topping. Omdat ik juist die bovenkant het lekkerste vind heb ik mijn eigen recept gemaakt met minder chips en meer van die andere heerlijkheden. Wij eten het thuis dan ook niet als voorgerecht maar als hoofdgerecht omdat het op mijn manier wel een stuk machtiger is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Ik heb al eerder een gehaktpizza gemaakt (zie mijn recept Gehaktpizza-met-tomaten-en-kaas.) Die viel echt in de smaak. Deze keer zou ik er weer een bakken voor de 50e verjaardag van mijn nicht. Ik ben wat gaan experimenteren en vind de gehaktpizza nu nog veel lekkerder! In plaats van paneermeel te gebruiken heb ik een tip gebruikt uit het recept van alidada van Gehaktballen-zoals-mijn-vader-ze-maakte. Dat maakt het gehakt wat luchtiger! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Griekse ovenschotel met gehakt en bechamelsaus, een Grieks recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep. De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot. Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood. Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Een gerecht uit Maleisië. Zeer pittig en met een overheerlijke iets zoete smaak door de ketjap en kruiden en specerijen die erin gebruikt worden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Deze gerecht is een van mijn top 3 rundvlees kerrie recepten, echt heerlijk!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Vers en zelfgemaakt is altijd lekkerder! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Dit recept is van Gordon Ramsay en heb ik een keer gezien op het tv programma ` Het zag er zo simpel en lekker uit dat ik het direct ben gaan proberen. Na het proeven van dit gerecht zul je niet kunnen geloven dat je dit zelf hebt gemaakt. Hier kan geen afhaalchinees tegenop! De gember die je overhoudt kun je prima invriezen. Voor gebruik gewoon uit de diepvries halen, raspen wat je nodig hebt en weer terugleggen in de vriezer. Ook koop ik altijd meerdere pepertjes die ik invries. Zo hoef je de volgende keer, als je dit gerecht maakt, nog maar enkele verse ingrediënten in huis te halen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit is eigenlijk een recept (uit een boek) van Jamie Oliver. Ik heb het vorig jaar al eens gebrouwen en wat bewerkt door er mijn eigen draai aan te geven en echt, het is vreselijk lekker. Het is echt de moeite om dit de komende periode eens te maken en te proberen. Ook uitermate geschikt voor slowcooker, vetarm en slank, maar erg voedzaam. Past ook prima bij de komende twee seizoenen, herfst en winter. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

* 1 kg verse worst, sausijsjes * 2 teentjes knoflook in dunne plakjes * 1 bosje salieblaadjes geplukt * naar smaak olijfolie * enkele takjes verse rozemarijn blaadjes geplukt * 2 kg kruimige aardappels geschild in blokjes * naar smaak zout en versgemalen zwarte peper * 3 dl melk * 70 gr boter + wat extra voor de jus * 4 rode uien gehalveerd in dunne ringen * 5 eetl balsamico azijn * 1 runderbouillontablet * 6 eetl geraspte mieriks wortel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Deze combinatie van medium rauw gebakken biefstuk met al het verrukkelijke braadvocht en de romig zoete witte bonen is klassiek. Als je dit nooit geproefd hebt, moet je het absoluut proberen.` - Jamie Oliver …  Lees verder »

50 g ciabatta 1 ei, biologisch 500 g half-om-halfgehakt, biologisch 500 g rundergehakt, biologisch 1 tl gedroogde oregano 1 citroen, schoongeboend 1/2 tl nootmuskaat olijfolie 1 kleine rode ui, fijngesnipperd 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 3 tenen knoflook, fijngesneden 1 blik tomatenblokjes + 1-2 bakjes cherrytomaten, gehalveerd en zaadjes eruit geknepen 1 bol mozzarella 1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes 50 g kaas (boerenbelegen), versgeraspt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld
Top