1. Home
  2. Community
  3. yvette39
  4. Kookboek salades
Kookboek "salades"

Deze salade heb ik geserveerd bij de Feestelijke runderfilet en dat gaat er heel goed bij. Zelf had ik nog een beetje bieslook en die had ik er ook bij gedaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Heellijke, makkelijke salade met groente i.p.v. sla. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Een heerlijke Duitse Kartoffelsalade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Een lekker knapperige salade van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

Dit is een variatie op een ouderwets Frans recept. Leuke contrasten van bitter van de witlof, zoet van het fruit, zuur van de azijn en de romigheid van de kaas. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

4 eieren 300 g dunne sperziebonen zout,peper 1 bosje raapstelen of mooie blaadjes van een bosje radijs 1 bosje radijsjes, in plakjes 6 worteltjes, in reepjes 8 kleine zure augurken, in reepjes 200 g gerookte kip, in plakjes Voor de dressing 2 tl (grove) mosterd 3-4 el olijfolie 1-2 tl limoen- of citroensap zout, peper 2-3 el fijngesneden bladpeterselie 2 el fijngesneden kervel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1/2 rode peper 1/2 komkommer 1 limoen 4 eetlepels zonnebloemolie 1 theelepel suiker zout 75g taugé …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

1 eetlepel balsamicoazijn 1 eetlepel olijfolie 300 gram gekookte bietjes 1 bosuitje 50 gram zachte geitenkaas …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een frisse mix van kaas, aardappel en knakworst die u nog meer doen genieten van de zwoele zomeravonden. Zalig met een glaasje rode wijn erbij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een super lekkere en smaakvolle salade. Ik eet m altijd als hoofdgerecht, maar je zou m ook als bijgerecht kunnen serveren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

SALADE MET PEER EN GEITENKAAS …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

200 gram Basmati rijst 1 grote rode paprika 10 cherry- of trostomaatjes 1 kleine ui 1 klein blikje maïskorrels (uitlekgewicht 140 gram) 1 klein blikje doperwten (uitlekgewicht 140 gram) 6 zoetzure augurken 1 komkommer 1½ eetlepel witte wijn 3 eetlepels olie ¼ theelepel Witte Peper Gemalen ½ theelepel Zeezout ¼ theelepel Knoflookpoeder 1 eetlepel Selderieblad …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

* Abesha gnomen *Gebruik snijbiet of andijvie in plaats van de bij ons niet verkrijgbare Afrikaanse snijbiet. Ook groene kool ik een goede vervanging. In Afrika wordt de groente veel langer en met meer vocht gekookt, het recept is aangepast aan de Westerse keuken. De sla wordt warm geserveerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Deze Griekse Bietensalade is naar een traditioneel recept van de moeder van Theo. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

750 g krieltjes, geschrapt of nieuwe aardappelen, geschild, in parten zout en versgemalen peper 1 rode ui, gesnipperd 1 bosje (blad)peterselie, gehakt 1/2 komkommer, met schil, in blokjes 2 eetlepels kappertjes 75 g rucola of veldsla 200 g achterham of beenham, in repen voor de dressing: 50 ml olijfolie 1 theel. Franse mosterd 2 eetl. wittewijnazijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ham/prei salade,lekker …  Lees verder »

Lekker op (stok)brood. …  Lees verder »

Een heerlijke frisse pasta salade die snel klaar te maken is. zowel als tussendoortje als voorgerecht en als hoofdgerecht te gebruiken. …  Lees verder »

Top