1. Home
  2. Community
  3. wulm
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Zoet en zuur gerecht zacht van smaak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1,5 KG. AARDAPPELEN. 1 THEEL.ZOUT, 4 STOOFPEREN, CIRCA 2,5 DL. MELK,25 GRAM BOTER, 1 EETL.AZIJN, 1 MESPUNT PEPER, 1 MESPUNT NOOTMUSKAAT, 500 GRAM PREI, 100 GRAM BACON,IN PLAKJES. 1 STEGEMAN ROOKWORST, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Romig en overheerlijk combinatie van Sperziebonen en Champignons. Een gerecht die goed bij geroosterd vlees passen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Lekkere vegetarische stamppot. Pittig door het gebruik van prei en knoflook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk  lasagne met pittige chorizo. In plaats van pastavellen te gebruiken wordt de pompoen in dunne plakken gesneden om de laagjes te vormen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Kofte zijn Griekse gehaktballetjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Had van een feestelijk buffet nog het een en ander over, zoals dadels, courgette, fèta en kwam op het idee om dit te combineren in één gerecht. Het was heel lekker en ook nog eens makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Roergebakken spitskool met eieren …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigzins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij. Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na. Dit gerecht was een onderdeel van de Meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

300 g (volkoren) penne; 3 el olijfolie; 2 tenen knoflook, fijngesneden; 1 courgette, in blokjes gesneden; 1 pak tuinerwten (450 g, diepvries); 1 potje pesto alla genovese; 1 bakje munt, alleen de blaadjes fijngesneden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel. …  Lees verder »

MACARONI, MAAR DAN ANDERS …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Gezonde groente en snel klaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Tagliatella met een saus van geitenkaas, groenten en noten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Deze basis linzenbereiding kan je doorheen de seizoenen perfect aanpassen. Pompoen of paddenstoelen in de herfst, jonge worteltjes in het voorjaar, bietjes of kerstomaatjes in de zomer en pastinaak in de winter. Voor elk wat wils.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

3 eetlepel olijfolie 2 rode uien in ringen 3 teentje knoflook in plakjes 250 gram gedroogde linzen 100 gram gedroogde tomaten op olie in repen 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 eetlepel verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd 7 deciliter vleesbouillon 500 gram spruitjes schoongemaakt 1 knolselderij geschild, in blokken 200 gram magere gerookte spekblokjes 200 milliliter demi crème fraîche  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke pasta met pastinaak, olijven en feta. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top