1. Home
  2. Community
  3. wubbejan
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is mijn manier om goede patat te bakken. Ongetwijfeld zijn er andere. Misschien/waarschijnlijk zelfs betere. Wel heb ik het door de jaren heen aardig geperfectioneerd. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Authentieke Vietnamese Loempia`s …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit is echt de allerlekkerste croque monsieur die ik ooit op heb. De combinatie van de romige bechamelsaus met het krokant geroosterde brood, warme ham en gesmolten zachte kaas moet wel in de hemel bedacht zijn… Je kunt dit ook prima als makkelijk hoofdgerecht eten. Serveer er dan een lekkere kom soep of salade bij. Wanneer je saus over hebt bewaar het dan gewoon voor de volgende dag. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Perfect voor een luie dag Razend snel klaar en zo lekker en natuurlijk ook heel gezond. Eet er heerlijke smeuĆÆge aardappelpuree bij. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht, dit zit vol vitaminen en roer het samen met hete melk door de puree. En breng deze op smaak met nootmuskaat, peper, zout. mmmmmm Ik vond het genoeg voor 3 personen, maar er zijn natuurlijk ook kleinere eters en dan is het genoeg voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Hazenrugfilet met cranberrysauswww.albertheijn.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pho bo is een Vietnamese vleessoep met mie die in Vietnam veel als ontbijt wordt gegeten. Bij ons kan hem gebruiken als lunch- of voorgerecht. De bouillon in specifieke kruiden gekookt wordt over de mie en groenten gegoten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na Ć©Ć©n keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus…. Hele najaar en winter lekker van genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Niets is er lekkerder dan dit Britse fastfood, maar het is in elk geval wel gezond. Zo af en toe maak ik het want krijg er dan gewoon zin in. In de UK bruist het van dit soort afhaalzaakjes (take away) langs de wegen. Ik kocht ze zelfs vroeger in een krant! Hier kun je het wel krijgen bij de visspecialist en die heeft dan ook gretig aftrek. Zelf maken is niet alleen leuk, maar ook heel erg lekker! Bovendien likken de kinderen hierbij ook hun vingertjes af ! Zo leren ze wel vis eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Deze Salade Schotel Wordt Bij ons traditie getrouw ieder kerst en oude jaars avond gemaakt en op speciale feestelijke gelegenheden. Deze salade schotel is echt de moeite waard en is echt een topper.En dit recept heb ik van mijn vader die helaas er niet meer is die heeft vroeger in de horeca gewerkt en daar maakte hij altijd deze salade.Vooral in deze dure tijden. maar als je de top produckten wilt gebruiken voor diegene die dan ook een top salaris hebbben mag ook de dure ingredienten gebruiken maar of daar de salade dan lekkerder van wordt denk t niet want de kruiden moet t doen bij deze salade. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Russische Bietensoep …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijke recept uit Zuid-Afrika en heel goed geschikt voor op de BBQ of onder grill.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variĆ«ren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

~Herfst~Paddestoelen horen bij de herfst. Soepen met paddestoelen zijn er te over, maar deze is wel heel smakelijk... …  Lees verder »

Mosterdsoepen zijn er in allerhande varianten (ik vind ze nogal eens te zout of te zurig). Dit is een recept van Jonnie Boer waarbij ingrediĆ«nten gebruikt worden die eventueel in de (web)winkel van de Librije gekocht kunnen worden. Ik verving deze ingrediĆ«nten door meer alledaagse producten. Daar waar een * staat, wijk ik van het originele recept af. …  Lees verder »

Top