1. Home
  2. Community
  3. wooley
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

250 gr. boter of margarine, 200 gr. suiker, zout, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 400 gr. zelfrijzend bakmeel, 100 gr. gemalen kokos, 1 kg. appels, 3 eetl. gemberjam, 1 eetl. custardpoeder, …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Geweldig om lekker op een toastje te doen, maar smaakt ook heerlijk als een klein voorgerechtje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Smaakt net even beter dan de traditionele witlofschotel met ham en kaas vanwege de spekreepjes die er in zitten, die geven een lekkere rooksmaak aan deze schotel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker gemakkelijke wortelenstamppot, maar net iets anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

De nasi goreng die we thuis altijd kregen.Lekker dat ie was! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Simpele manier om babi pangang te maken …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Huisgemaakte loempia's is kinderspel, en dit recept is lekker feestelijk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een leuk, lekker en goed uitziend borrelhapje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

ONG. 300 GRAM KABELJAUW, IN PLAKJES GESNEDEN CHAMPIGNONS, 1 IN PLAKJES GESNEDEN TOMAAT, CREME FRAICHE, GERASPTE KAAS, PEPER EN 1 BLIK KREEFTENSOEP. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk Slankgerecht,Snel Klaar (als je op tijd de oven aanzet);) Het kippakketje gaat in de oven en er komt geen boter of olie aan te pas. Met rijst/aardappelen en (roerbak)groenten is het slechts 375 Calorieen p.p. Ik geef op voor 1 persoon maar ben je met meer personen dan doe je gewoon 2-3 of 4x de hoeveelheden. Dit is een dieetgerecht en ik geef dus een dieet portie op, ben je niet op dieet neem je gewoon meer!Ik maak dit vaak voor 2 personen en verdubbel dan het recept. De foto`s zijn gemaakt toen ik het met aardappelen (in de schil gekookt) en gemengde groenten heb gegeten en nog een foto van dit gerecht toen ik het gemaakt had met rijst en oosterse roerbakgroenten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept kreeg ik van een vriendin die het ooit van internet heeft gehaald, ze heeft zelf het recept veranderd. Niet meer te achterhalen dus. Ik heb het gemaakt en het is echt zoooo lekker, heerlijk op een toastje of stokbrood. Dit recept smeert een heel eind dus als je met weinig personen bent dan halveer je de hoeveelheid. Zelfs mensen die niet van Roquefort kaas houden vinden dit smeersel heel lekker! En het bevat geen vlees dus geschikt voor vegetariërs onder ons. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

 Dit recept is van onze Engelse vriend uit Nottingham. Een enthousiaste en  goede hobbykok en  dit schuimgebak met de kokos is zo lekker en ook wat anders dan anders.  Ze zijn goed van te voren te maken en  ze blijven lang versin een goed afgesloten koektrommel, Onze trommel is meestal snel leeg.  ;)  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een dessert dat goed van tevoren te bereiden is; makkelijk te maken en heel lekker! De bereidingstijd is 20 minuten maar de vriestijd is minimaal vier uur dus als je het een dag van te voren bereid zit je altijd goed,maar haal het dan wel VROEG IN DE MIDDAG uit de vriezer dan is het s avonds goed! Ik heb dit nagerecht nu zelf gemaakt en tussen haakjes staat wat ik heb gebruikt(of een opmerking wat ik de volgende keer ga doen want ik ga het zeker weer maken!) JE HEBT GEEN IJSMACHINE NODIG! Bron; Ditjes en datjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Bijgerecht /barbecue of pick-nick; Lekker snel, lekker koud! 4 personen; bereiding: enkele uren of zelfs de dag vooraf, 20 min. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

In veel recepten staat 24 uur van te voren marineren. Ik was dat vergeten en 3 uur voor de maaltijd dacht ik er pas aan. Door de spareribs eerst te koken met kruiden, dan te marineren en daarna BBQen trokken de kruiden er goed in. Zelfs mijn man vond het lekker terwijl hij spareribs normaal niet lekker vindt. …  Lees verder »

Op deze manier de BBQ kip maken dan is hij altijd gaar en niet aangebakken (verkoold). Ook kan je het veel eerder al voorbereiden. …  Lees verder »

Ook dit recept komt uit frans kooktijdschrift. Gebakken paprika bij geserveerd. …  Lees verder »

Heerlijke spareribs met een iets zoetige smaak en een lichte kaneel smaak …  Lees verder »

Top