1. Home
  2. Community
  3. witloofschotels
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

300 g bladerdeeg 3 stronkjes witloof 200 g kabeljauwfilet 200 g mosselen (gekookt) 100 g Noordzeegarnalen (gepeld) 4 eieren 0.5 citroen 1 dl melk (halfvol) 1 dl room peper zout nootmuskaat 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 takje dille 20 g boter (bakboter)  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

500 gr.zeeduivel(kan vervangen worden door zeewolf of poon) 4 sneden gerookte zalm 4 stonken witloof 1 rode paprika 2 grote uien 2 sjalotten 1 citroen melk en suiker een scheutje zoete likeur(vb.Bols Abricot) Voor de marinade: marjolein,bieslook,dragon,dille,enkele plakjes gember,peper,zout,notenolie. v …  Lees verder »

2 eetlepels gehakte peterselie 1 vel bladerdeeg 20 cm x 20 cm 500 gr gehakt 4 schijven ham 1 ei 1 eigeel 8 stronkjes witloof boter …  Lees verder »

120 gr kokkels (vlees diepvries) 160 gr kreukels (vers) 1,5 gekuiste ajuinen 2 stengels groene selder 1,5 dl witte wijn 4 stuks rogvleugelfilets van 200 gr 700 gr witloof 50 gr boter 1/4 citroen 1,2 dl wijnazijn 1 el verse bieslook 1 kg aardappelen 20 gr peterselie 1/8 schaal eetbare bloempjes Peper, zout, muskaatnoot …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

SOEP; Makkelijk bereidingstijd 20 min; 6 pers; …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

300 gram kabeljauwfilet witloof sap van een 1/2 citroen, 4 el creme fraiche, 1 el mosterd, 1 el gembersiroop (of 1 tl verse gember) 3 eetlepels visbouillon (maken van een klein stukje van een visbouillonblokje). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

1kg witloof aardappelpuree 500 gr gemengd gehakt (naar keuze) zout,peper,nootmuskaat boter of margarine beetje paneermeel voor afwerking. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

1 kilogram witloof, 250 gram gerookte zalm, 100 gram gepelde grijze garnalen, 2 hardgekookte eieren, 50 gram peterselie, 1 tomaat, het sap van 1 citroen, mayonaise, cayennepeper. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Per persoon 2 stronken witloof, appelsiengelei, ronde geitenkaas, 150 gr gemalen schapenkaas (harde, peper, zout, paprikapoeder …  Lees verder »

Rol bladerdeeg 3 eieren 25 cl room peper en zout zalm witloof gemalen kaas (gruyere) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

1 hele fazant, schoongemaakt en opgebonden- 4 stronken witloof, besprenkeld met citroen- 6 middelgrote, geschilde, vastkokende -aardappelen- 150 gr boter- 30 cl room - 5cl cognac - peper en zout . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Een belgisch gerecht:koken met bier(voor dit recept nemen we een blond abdijbier)en witloof. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Met gehaktballen en tomaat …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

4 kg mosselen,4 stronkjes witloof,sap van 1/2 citroen,50 gr boter,1 dikke ui fijngesnipperd,1 wortel in stukjes gesneden,2 stengels bleekselder in stukjes,1 mespunt venkelzaad,1 spaans pepertje in ringetjes,1 flesje witbier,2 eetlepels gehakte peterselie,peper en zout. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

8eieren,8stronken witloof,p+z,muskaatnoot,citroensap,2,5dl room,60gr boter,70gr bloem,1eidooier,150gr geraspte kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

8witloofstronkjes,200gr grijze garnalen,4dl room,6eidooiers,boter,muskaatnoot,citroensap. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch
Top