1. Home
  2. Community
  3. wisteria
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een recept uit TIP Culinair 12-99 van chefkok Marlies van den Broek. Wij - en ook onze gasten - waren verrukt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Prachtig nagerecht van Margot Reuten van restaurant Da Vinci uit Maasbracht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

* 200 gram kleine zure cocktailuitjes(uitlekgewicht 190 ml)*200 gram blanke rozijnen *150 ml rode port *100 gram bruine suiker *1 klein blikje tomatenpuree *100 ml. water *3 kruidnagels *2 blaadjes laurier …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

*500 gr bloem *1 ei *1 tl zout *1 el gedroogde gist *350 ml melk *75 gr boter *200 / 250 gr bruine basterdsuiker of rietsuiker *2 el kaneel  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit was het recept van Claudiaprinsesopdeerwt.Ze heeft haar recept verwijderd,dus zet ik deze er weer even op.Vond 'm zalig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zo'n zalige schotel die je lekker met dit mooie weer ,voordat je naar je werk gaat alvast kan maken. Als we thuis komen hoeven we alleen het flesje rose nog te ontkurken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

* 150 gram bloem * 75 gram koude boter * 50 gram geraspte belegen kaas * met amandel gevulde olijven (ong. 20 stuks) * zout, peper, cayennepeper en water …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Lekker om dit recept "in het seizoen" te maken als er verse dorperwten en nieuwe krieltjes zijn. De smaak van verse doperwten is fijner dan die van doperwten in glas of blik of uit de diepvries. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De zomer mag wat ons betreft beginnen. Heerlijke verse gemengde sla met dadels, tuinkers en een perfecte dressing …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Speciaal voor de knutselaars die wenskaarten maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Vele bekeken, maar dit is mijn eigen en wel de lekkerste …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Ben zelf heel lang op zoek geweest naar dit recept, en eindelijk gevonden. niet te ingewikkeld, zoals je dat soms tegenkomt, dit kan iedereen maken!!!! Heerlijk! …  Lees verder »

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

HEERLIJK …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een mooi, luxe en leuk brunch gerechtje wat volgens mij niet kan mislukken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Recept van een Catalaanse kok en vriend, veel werk maar dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Een keer gezien bij een Engels kookprogramma. Daarna heb ik nooit meer gewoon rijst gekookt. Zelfs gewone rijst smaakt zo heel bijzonder. Maar vooral met basmatirijst eet je je vingers erbij op. …  Lees verder »

Kardemon is een specerij,die bestaat uit het rijpe,gepelde zaad van de kardemonplant,afkomstig uitIndia.Kardemon heeft een enigzins zoet aroma en lijkt qua smaak een beetje op gember.Kardemon wordt hoofdzakelijk in gemalen vorm gebruikt onder andere in stoofgerechten en rijstgerechten.Daarom wordt in dit recept de combinatie gemaakt van kip en kardemon,daar het een zeer fijne smaak geeft.Een beetje oosters zou ik haast zeggen.Het heeft een intrigerend geurend karakter en vormt in dit recept,samen met verse citrusschillen en sappen,een gedistingeerde smaakmaker.Een lichte maaltijd voor twee personen die redelijk snel te maken is tegen niet al te hoge kosten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel
Top